Știri ITTECH

Lockheed Martin anunță AlphaPilot, un concurs de AI pentru drone

În cazul în care nu sunteți la curent cu cele mai distractive lucruri la care te poți uita din ultimii ani, există acum curse pentru drone. Evenimente la care piloți foarte pricepuți se întrec pentru a vedea cine este mai capabil să dirijeze o dronă foarte rapidă și foarte sprintenă printr-un traseu complex fără să o zdrobească de primul perete.

Nivelul de talent necesar pentru a reuși într-un asemenea eveniment este foarte ridicat, fiind nevoie de coordonare excelentă și reflexe foarte bune pentru a putea reacționa într-o fracțiune de secundă. La urma urmei, drona se mișcă la peste 100 km/h, este înconjurată de alte drone la fel de rapide, iar traseul nu este tocmai la fel de larg ca la o cursă de mașini.

Ar fi genul de domeniu unde un pilot automat nu s-ar descurca prea bine în acest moment. Așa că Lockheed-Martin a lansat provocarea AlphaPilot, dedicată dezvoltatorilor de AI din toată lumea pentru a crea tocmai asta. Un pilot automat capabil să bată un pilot uman din liga profesionistă.

Competiția AlphaPilot țintește predominant studenți din SUA, dar este deschisă tuturor curioșilor din lumea întreagă, iar premiile totale au o valoare de 2 milioane de dolari. 250 de mii de dolari sunt rezervați pentru cine reușește să înfrângă pilotul uman pe un traseu prestabilit.

Nu trebuie să construiți propria dronă, doar un sistem AI care este capabil să ruleze pe platforma Nvidia Jetson. Așa că dacă vă credeți în stare, puteți arunca o privire peste detaliile acestui concurs.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button