Gaming

Locatiile din Persona 5 comparate cu viata reala – Atentia obsesiva japoneza la detalii si realitate

Persona 5 este de departe unul dintre cele mai bune jocuri din anul curent, alaturi de Nier: Automata. Doua titluri care dau clasa multor productii AAA si care reusesc sa te tina cel putin 40 de ore in fata unui monitor daca doresti sa termini povestea. 

Un comportament contrastant cu piata jocurilor video actuala, care se chinuie sa iti vanda separat pana si art-work-ul. Totusi, Persona 5 este un titlu senzational, pe care, daca te intitulezi gamer trebuie sa il incerci.

Din varii motive! Poveste! Gameplay! Sentiment general! Atentia obsesiva la realitate si detalii! Sunt doar cateva elemente care recomanda creatia celor de la ATLUS. Publisher care anul acesta si anul trecut a tot servit jocuri interesante.

Totusi, in cazul lui Persona 5 acestia si-au dat arama pe fata, dovedind in unele circumstante cum viata reala se poate revarsa in jocuri, studioul reproducand, aproape obsesiv, cadre din realitate. Lucruri pe care locuitori ai  Sangenjaya, Statia Shibuya de tren (una dintre cele mai traficate statii din lume) sau Tokyo le-au punctat pe Twitter.

Evident, nu toate locatiile din Persona 5 au fost reproduse obsesiv. Dar, pana la urma, daca stam sa analizam atent, putem spune ca jocul aduce intr-un mediu virtual bucati din Tokyo destul de mari. Lucru pe care fanii francizei il vor aprecia nespus credem noi.

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button