MORE

Cineva si-a dat seama cum Lizard Squad afla parolele si mailurile victimelor

Colectivul de hacking Lizard Squad nu se bazează exclusiv pe masele de PC-uri compromise pentru a provoca unele neplaceri online.

Cercetătorii de securitate de la Arbor Networks au descoperit ca echipa a compromis mai multe mii de camere video cu circuit inchis si webcam-uri pentru a crea un botnet pe care l-a folosit pentru un atac de tip DDOS asupra unor servicii bancare, site-uri de gaming, guvernamentale sau furnizori de internet. 

Fiecare dispozitiv s-ar putea sa nu fie la fel de puternic ca un PC, dar acestea se strang, unele atacuri au inundate site-uri cu pana la 400Gbps de date. Si care erau motedele de infiltrare a acestor camere?

Pe scurt, sunt tinte usoare. Camerele au tendinta de a rula versiuni minime de platforme comune, cum ar fi Linux, cu relativ putina securitate (partial din cauza hardware-ului limitat) si reutilizeaza detaliile de conectare.

Adaugati la asta si faptul ca cumparatorii rareori instalează patch-uri, si devine doar o chestiune de timp pentru a gasi camerele de luat vederi pentru a instala malware.

Constatarile subliniaza problemele de securitate in lumea internetului. Atunci cand, aparent, fiecare dispozitiv este conectat, este mult mai greu sa pastrezi totul la zi, si asta presupunand ca producatorii de hardware s-au angajat sa ofere actualizari în primul rând. Aceste tipuri de atacuri pot fi un lucru obisnuit pana cand gadget-urile vor deveni mai sigure.

[Arbor Networks]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button