MORE

Live streaming in 60 fps acum si pentru Youtube!

Youtube de mai bine de trei ani se tot chinuie sa demonstreze ca este o platforma viabila pentru live streaming, introducand fel si fel de unelte menite sa ajute utilizatorul, si sa il faca pe acesta sa treaca de la site-urile dedicate, la Youtube. Un singur lucru ii mai lipsea totusi: posibilitatea de a face live streaming in 60 fps – lucru care se pare ca este posibil… incepand de ieri!

Pentru vlogg-erii „traditionali”, aceasta veste nu inseamna mai nimic, cu exceptia situatiei in care au camere video care permit captarea in 60 de cadre pe secunda. Dar nu prea este cazul: multi au ales sa foloseasca DLSR-uri ce filmeaza la 30 de cadre pe secunda. Gamerii sunt de fapt cei vizati de acest nou upgrade.

Sigur, posibilitatea de a face live stream in 60 fps este inca versiune beta si este accesibila doar pentru browserele care suporta HTML5 – Youtube putand sa trimita informatie in 60 de cadre pe secunda atat in 1080p, cat si in 720p.

Veste buna? Evident! Problema nu este pentru Romania, avand in vedere ca iti trebuie doar un PC decent pentru a face un stream Full HD in 60 de cadre, ci pentru cei din America, unde viteza overall a internetului este destul de slaba, asta daca nu au Google Fiber. Un studiu a aratat ca mai bine de 55% din publicul american de pe Twitch urmareste stream-urile in 480p tocmai pentru ca nu „ii tine banda”, asa ca live streaming in 60 fps – cel putin pentru America, nu va deveni prea repede un standard. Pentru cei cu internet bun pe de alta parte…

Articole asemanatoare

Back to top button