MORE

Live Museum, galeria de artă instantanee cu creații de pe Instagram

Unul dintre cele mai inedite proiecte care au avut loc în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor din acest an, a fost cu siguranță Live Museum – un concept nou adus de Samsung, care a integrat spațiul virtual cu participarea activă a publicului la realizarea creațiilor expuse.

Galeria de artă instantanee a inclus cinci ecrane profesionale Samsung pe care s-au proiectat în direct cele mai creative poze realizate de către participanții la Noaptea Muzeelor pe parcursul serii de 19 mai și încărcate pe rețeaua Instagram,  sub unul din cele trei hastaguri #reimaginestreetart #reimagineportraits #reimaginepatterns. Cerința pentru ca pozele să fie expuse a fost focusul pe trei teme majore –  artă stradală, portrete și tipare.

Pe lângă „operele de artă” primite prin Instagram, în cadrul galeriei au fost expuse și imagini realizate de fotograful Christina Oné împreună cu cei 20 de câștigători ai concursului Samsung InstaWalk.

În total, 700 de poze realizate de 190 de persoane au fost prezentate publicului pe cele cinci ecrane, pe toată durata în care această galerie de artă inedită a fost deschisă vizitatorilor. 130 dintre aceștia au fost participanți la InstaWalk, un eveniment pe care Samsung îl organizează de ceva vreme –  în timpul acestuia, participanții îndrumați de Christina Oné au surprins momente, locuri, detalii și portrete cu ajutorul smartphone-urilor Samsung Galaxy, pe cele trei teme propuse, în cadrul unui tur ghidat de fotografie. Pozele rezultate au fost postate pe Instagram cu hashtag-urile dedicate.

Cei de la Samsung urmează să aleagă trei câștigători dintre „artiștii” participanți în acest proiect, cărora le vor oferi câte un premiu pentru fiecare temă: căști Level Pro, baterie externă și un level box slim.

Live Museum vrea să demonstreze legătura tot mai proeminentă dintre artă și tehnologie și dorește să susțină inovațiile ce reies din aceasta. În plus, acest concept prezintă exponate create de oameni obișnuiți, doar cu ajutorul unui smartphone. Organizatorii primit că vor relua inițiativa și cu alte ocazii, așa că oricare dintre noi vom putea deveni artiști ai căror creații vor fi expuse într-un cadru formal.

Cei care vor să vadă exponatele din Live Museum, le găsesc pe Instagram, la hastagurile menționate: #reimaginestreetart #reimagineportraits #reimaginepatterns

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button