TECHIFA 2022

LIVALL MC1, o cască de motocicletă cu înregistrare video și sistem de ventilație, ajunge și în România în 2023

În periplul nostru pe la IFA Berlin 2022 am dat peste destule dispozitive originale și interesante. Unul din cele care ne-au atras atenția a fost însă casca smart de motocicletă de la LIVALL. Brandul, prezent și la noi, produce căști inteligente de toate tipurile: de la cele pentru biciclism, trotinete și până la căști de schi sau snowboard.

Pe numele ei LIVALL MC1, casca a fost prezentată inițial sub formă de concept în 2020, la CES. Anul acesta a fost lansată versiunea de serie, la IFA Berlin 2022. LIVALL MC1 arată foarte interesant și de la prima vedere îți poți da seama că nu este o cască „normală”. În tradiția companiei, casca este fabricată din fibră de carbon si EPS și cântărește 1,4 kg (MC1 PRO) sau 1,6 kg (MC1). Și de aici încep bunătățile: casca are lumini care sunt vizibile din toate direcțiile, giroscop, senzor de impact conectat la un serviciu de alertare a serviciilor de urgență, difuzoare integrate, microfon protejat împotriva vântului, Bluetooth compatibil aptX-HD, control touch și, cireașa de pe tort, o cameră full HD pentru varianta MC1 Pro.

Camera are un unghi de înregistrare de 120 de grade, beneficiază de 32 GB spațiu de stocare și de o autonomie de până la 8 ore de înregistrare continuă mulțumită acumulatorului de 2000 mAh. Iar dacă tot vorbim de acumulator, acesta asigură până la zece ore de redare muzică, se încarcă în aproximativ 3 ore iar interfața de încărcare este magnetică.

LIVALL MC1

Greutatea căștii este foarte mică, ținând cont de facilitățile oferite (casca are inclusiv un sistem de ventilație ajustabil). Casca va ajunge la noi în prima parte a anului viitor, iar prețul estimat este de 800-900 Euro pentru varianta MC1 Pro și 500-600 Euro pentru varianta MC1. Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina produsului.

 

 

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button