TECH

Lionsgate este primul studio care isi distribuie filmele prin Steam

Valve face eforturi disperate pentru a-si diversifica oferta, incluzand un player audio si video, optiuni de streaming si modul Big Picture, toate menite sa transforme Steam intr-o platforma media care sa asigure gaming si distractie in acelasi timp.

Initial am avut cateva filme pe Steam, seria filmelor Mad Max spre exemplu, dar studiourile mari au stat departe de aceasta noua platforma. Se pare ca nu pentru mult timp, Lionsgate anuntand oficial parteneriatul cu Valve pentru a aduce intreaga arhiva de filme pe Steam. Iar pentru a celebra parteneriatul, lansarea va include toate filmele Hunger Games, filmele Kill Bill, Saw si Kick-Ass. 

Filmele se vor putea inchiria, momentan doar in Statele Unite, iar preturile sunt cuprinse intre 3,99 dolari pana la 4,99 dolari. Din pacate termenii si conditiile de retentie a filmului inchiriat sunt foarte ciudate. In esenta ai 30 de zile pentru a incepe o perioada de 48 de ore in care poti vedea filmele. Cronometrul nu incepe decat in momentul in care apesi play, dar odata ce ai facut asta nu mai exista cale de intoarcere, in 48 de ore filmul intrand iarasi in libraria ta, dar trebuie sa cumperi timp aditional de vizionare. Lionsgate

Sistemul este unul extrem de invechit, aducand aminte de Netflix-ul fizic de pe vremuri, care trimitea DVD-uri ce se puteau vedea o singura data. Cel mai probabil discutam despre un criteriu pus de Lionsgate, care sa nu uitam, este un studio traditional supus traditiei Hollywood. Iar asa cum ne-a invatat Hollywood-ul de mai multe ori, nu stiu cum functioneaza internetul si incearca sa il monetizeze. Exista Netflix, Hulu… lista este lunga! De ce as vrea sa platesc 5 dolari pentru a vedea un film de cate ori vreau in 48 de ore, cand pot pur si simplu sa ma loghez pe Netflix si sa il vad acolo de cate ori doresc, fara sa fiu limitat de un cronometru?

[Variety.com]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button