Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Linux va fi suportat oficial pe Samsung Galaxy

/
/
/

Acum că Microsoft Continuum este pe ducă, iar Ubuntu Convergence este mort, visul de-a folosi un telefon pe post de PC pare să se îndrepte către acel loc întunecat unde se află tabletele, 3D-ul, și sentimentul că frigiderul conectat la internet nu te spionează.

Există însă acum ceva speranță, pentru că Samsung a dezvăluit inițiativa Linux on Galaxy. Premiza sa este destul de simplă, integrarea în telefoanele din seria Samsung Galaxy a posibilității de-a rula o versiune a unei distribuții de Linux. Nu una anume, ci oricare consideră utilizatorul că ar fi potrivită.

Sistemul Linux on Galaxy nu ar necesita înlocuirea sistemului de operare, rulând peste Android și permițând aplicațiilor să funcționeze în oricare dintre cele două medii, în funcție de necesitate. Astfel, atunci când un Samsung Galaxy este conectat la docul DeX, și îi sunt atașate perifericele aferente, va avea toate capabilitățile software ale unui PC desktop. Sigur, la nivel de hardware va fi tot un telefon, însă unul capabil să ruleze programe menite pentru Linux, inclusiv unelte gândite pentru dezvoltare.

Proiectul nu are încă o dată la care va fi disponibil pentru publicul larg, nici măcar ca o variantă de testare. Dar când se va întâmpla, ar putea poziționa telefoanele Samsung și mai bine pe segmentul dezvoltatorilor.

[The Register]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar