TECHTech&IT

Linus Torvalds se retrage de la Linux pentru a mai lucra la comunicare

Creatorul Linux-ului, Linus Torvalds, a anunțat duminică că a luat o pauză de la dezvoltarea celui mai popular sistem de operare din lume pentru a lucra la comportamentul său „neprofesional”. Vestea pare puțin probabil să afecteze programul de lansare al Linux-ului: a fost conceput din notițele lui Torvalds pentru 4.19-rc4. Acesta a declarat că a cerut lui Greg Kroah-Hartman să „termine” 4.19, iar Torvalds intenționează să apară la Linux Kernel Maintainer Summit.

Torvalds are un istoric de comportament inadecvat. El a spus „f *** you” (în poza de mai sus) lui Nvidia în 2012 din cauza dezinteresului companiei în susținerea corectă a Linux-ului cu unitățile sale de procesare grafică – Nvidia a răspuns cu harul pe care l-ați aștepta de la o companie mare care nu-și poate permite profanitatea în mod public. Ulterior, Linus a mai lansat un „f-bomb” de Crăciun la adresa unui dezvoltator de kernel care a blamat programele de utilizator pentru crash-urile sistemului de operare. Aceste evenimente sunt aproximativ la ordinea zilei în ceea ce privește comportamentul și modul de comunicare al lui Linus.

Aceste izbucniri pot fi distractive când sunt privite din exterior. Cui nu-i plac niște injurături aruncate ocazional? Și arătați-ne persoana care nu a vrut niciodată să înjure un coleg, angajat sau șef și vă vom arăta următorul candidat pentru santificare. Distracția se oprește atunci când sunteți voi cei vizați de acele email-uri vicioase, sau atunci când simțiți că trebuie să mergeți pe coji de ou de fiecare dată când trimiteți un email cuiva.

Torvalds a recunoscut această problemă cu comportamentul său într-un mesaj intitulat „Linux 4.19-rc4 lansat, o scuză și o notă de menținere„:

În această săptămână, oamenii din comunitatea noastră s-au confruntat cu mine în legătură cu problema mea de o viață de a nu înțelege emoțiile. Atacurile mele de în e-mailuri au fost atât neprofesionale, cât și necuviincioase. Mai ales atunci când am lăsat problema să devină una personală. În căutarea unui patch mai bun, acest lucru pt mine avea sens. Știu acum că nu a fost bine și îmi pare rău. […] Cele de mai sus sunt practic un mod tărăgănat de a ajunge la oarecum dureroasa recunoaștere personală că hei, am nevoie să schimb unele lucruri la comportamentul meu, și vreau să-mi cer scuze oamenilor că comportamentul meu personal a rănit și, probabil, a îndepărtat lumea complet de la dezvoltarea kernelului.

Abordarea acestor probleme va implica aparent o combinație de noi instrumente în curs de dezvoltare – Torvalds a propus un filtru de e-mail care să oprească orice mesaj care conținea profanitate. De asemenea, invită lumea la mai multă introspecție.

Torvalds a fost de asemenea atent să rețină că decizia sa de a lua o pauză nu este un semn că nu mai vrea să mai lucreze pe Linux. – Chiar invers, a spus el. „Vreau să fac în continuare acest proiect la care lucrez de aproape trei decenii„. Îndepărtarea l-ar putea ajuta pe Torvalds să aibă încă un deceniu de dezvoltare, sperăm, cu mai puține manifestări și probleme interpersonale pe parcurs.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button