PCTECHTech&IT

Linus a reparat iMac Pro-ul defect fără Apple și mult mai ieftin

Dacă nu sunteți la zi cu drama, în urmă cu câteva luni canalul de Youtube LinusTechTips a publicat un clip în care detaliază probleme pe care le-a avut cu repararea unui nou iMac Pro care s-a defectat.

Canalul încerca să facă un review la dispozitiv, și fiind unul dedicat tehnologiei, stația de lucru a fost desfăcută pentru a se putea mai bine demonstra sistemul de răcire făcut de Apple. La reasamblare, pentru că sursa nu este ecranată iar condensatorii au păstrat încărcarea, atunci când spatele ecranului a fost atins de sursă, s-a produs o scânteie, iar ecranul a fost scăpat. Nu doar că ecranul era crăpat, dar și componentele interne erau oarecum arse.

Linus a încercat să îl ducă la service la Apple, recunoscând că a fost desfăcut și fiind pregătit să plătească oricât ar costa repararea. Apple a refuzat să îl repare, fiindcă sistemul este prea nou și nu era încă pusă la punct metodologia pentru reparare și componente noi nu erau disponibile.  Nici service-urile autorizate Apple nu puteau să îi ajute, fiindcă certificarea pentru repararea unui iMac Pro nu exista, iar dacă ar comanda componentele pentru ca cei de la LinusTechTips să îl repare manual, și-ar pierde autorizația.

Câteva luni au trecut, canalul a reușit să înlocuiască ecranul, dar pentru că un sigiliu a fost îndepărtat de pe placa de bază, Apple a refuzat să ofere prețul „la schimb” pentru componente. Adică, dacă trimiteau toată placa de bază (cu procesorul și RAM-ul care puteau încă să funcționeze), puteau obține la schimb (prin intermediul unui service autorizat) componentele noi la prețul de cam 2600 de dolari. În lipsa acelui sigiliu, prețul era de peste 4600 de dolari. Iar în cazul în care service-ul autorizat nu returna componentele defecte, risca să aibă probleme severe. Merită menționat că acel iMac Pro costa 5000 de dolari în totalitate, cu tot cu ecran, cu tot cu corpul sistemului, iar ecranul în sine, cumpărat separat, ar costa peste o mie de dolari, fiind unul 5K.

Canalul se afla în situația în care era mai economic să cumpere un iMac Pro nou. Dar pentru că asta era cam ridicol, a optat să ia legătura cu diverși indivizi care au reușit să obțină componentele autentice necesare, ceva ce Apple nu prea dorește să se întâmple vreodată, la prețul componentelor respective, de 2400 de dolari, în care mai erau incluse sursa și ecranul.

Sistemul a fost asamblat, după cum puteți vedea în clipul de mai jos, și funcționează. Acest incident este menit ca un soi de avertisment pentru cei care se opun ideii de-a permite utilizatorului de rând să își repare propriile dispozitive.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button