MORE

LinkedIn plateste 13 milioane de dolari daune pentru spam! Anunta asta printr-un email.

In urma cu cativa ani, utilizatorii LinkedIn s-au suparat destul de rau pe platforma, acestia intentand chiar un proces, acuzand site-ul ca abuzeaza de email-urile userilor. Acestia au primit in esenta ceea ce se constitutie a fi spam, fara consimtamantul lor. Acest proces a fost castigat de useri, LinkedIn urmand sa plateasca daune de 13 milioane de dolari catre acestia.

Cum a anuntat LinkedIn evenimentul si ce actiuni urmeaza sa intreprinda? Printr-un email… evident. Nu… nu este o gluma!

Dar care a fost problema? Ei bine, se pare ca site-ul adresat segmentului business te putea lasa sa importi contacte din lista personala, trimitand astfel prin intermediul adresei de email invitatii si sugestii pentru ca respectivul sa se alature retelei.  Daca acesta nu se alatura site-ului, LinkedIn mai trimitea inca doua invitatii fara stirea utilizatorilui, ceea ce aparent a suparat cetatenii statului California, urmand procesul mentionat mai devreme.

Bine, problema este mai complicata de atat, avand in vedere ca discutam de un alt aspect, faptul ca mailurile, invitatiile in sine, contineau numele complet si fotografia utilizatorului, lucru care incalca niste drepturi la intimitate elementare, asta ca sa nu discutam de un email care ar ajunge la un alt individ cu care nu doresti sa mai ai de-a face. In concluzie probleme pe mai multe planuri.

Totusi, daca o faci lata si te dau in judecata userii site-ului pentru spam… cata minte sa ai sa ii anunti ca o sa platesti 13 milioane pentru spam… tot pe email?

[addconnectionssettlement]

Related Articles

Back to top button
Close
Close