MORE

LinkedIn dat in judecata din cauza invitatiilor pe mail!

Ca utilizator de LinkedIn stiu ce inseamna sa primesti constant pe mail urmatorul mesaj: X-ulescu si Y-ulescu sunt pe LinkedIn sau te invita pe LinkedIn. Daca nu gasesc zilnic doua astfel de mesaje pe mail parca nu mi-am inceput ziua cum trebuie. P

LinkedIn, pentru cine nu stie, este o retea de socializare business, care, in momentul in care te inregistrezi, iti foloseste email-ul pentru a trimite invitatii in lista ta de contacte pentru a recruta noi membri. Problema este ca site-ul trimite aceste invitatii chiar si dupa inregistrare, rezultatul facand userul sa para ca si cum are nevoie de prieteni in lista sa de „profesionisti”. Calcator pe nervi este putin spus!

Un grup de utilizatori a dat in judecata site-ul in San Jose California, pe motivul ca aceste repetate remindere afecteaza reputatia utilizatorului intr-un mod negativ. Judecatoarea Lucy H. Koh a decis ca utilizatorii care au initiat procesul impotriva site-ului LinkedIn au motive intemeiate pentru actiunea lor, acestia cerand si daune, din veniturile pe care LinkedIn le-a obtinut folosind contactele din adresele lor de e-mail. Aceeasi judecatoare a declarat ca LinkedIn este posibil sa fi violat si o serie de reglementari locale vis-a-vis de publicitate, acestia folosind numele utilizatorilor pentru a-si face publicitate, lucru considerat ilegal in statul California.

Un astfel de proces poate avea un impact negativ asupra site-ului, dar pe de alta parte poate ne vor scuti pe viitor de sutele de mailuri venite de la alti utilizatori LinkedIn care „te vor in cercul lor de prieteni si profesionisti”.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button