MORE

Link-urile la continut piratat ar putea fi legale

Daca dati tarcoale pe internet de suficient timp, este imposibil sa nu fi dat peste site-uri care ofereau link-uri la continut piratat, precum film sau seriale, unele dintre ele aflate chiar pe Youtube. Acel gen de site-uri au tot fost inchise de autoritati, dar se pare ca nu prea era cazul sa fie inchise.

Curtea Europeana de Justitie gazduieste in acest moment un proces dintre un blog olandez si un reprezentant al Playboy, din cauza unor link-uri la imagini care apartin publicatiei.

Procesul inca nu s-a terminat, dar avocatii Curtii Europene par sa aiba idei destul de interesante. Cum ar fi cea ca oferirea unui link spre continut piratat care este deja disponibil si public nu reprezinta o incalcare a drepturilor de autor.

Daca decizia curtii se va conforma acestei interpretari a legii, atunci, cel putin pe teritoriul Europei link-urile la continut piratat nu vor mai reprezenta un risc. In acest moment chiar si amplasarea accidentala a unui link la o sursa neaprobata poate duce la o acuzatie de incalcare a dreptului de copyright si incurajarea pirateriei. Asa ca cel putin va fi oferi protectie.

Asta si ca toate acele site-uri care listeaza pe unde poti gasi seriale si filme se vor intoarce. Ramane de vazit si ce consecinte va o astfel de decizie asupra site-urilor precum The Pirate Bay, care practic nu gazduiesc nimic, doar ofera link-uri.

[Torrentfreak]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button