TECH

Linden Lab se pregătește de VR, cu Sansar

Cu foarte mulți ani în urmă, o carte numită Snow Crash prevestea un viitor în care omenirea își petrece timpul liber vizitând o lume virtuală numită Metaverse, în care interacționează social folosind VR. Pe acolo mai era și un virus mental care transforma oamenii în sclavi, dar asta e altă idee.

Important este că suntem cu un pas mai aproape de Metaverse, fiindcă Linden Labs anunță că Sansar se află acum în mijlocul unui beta test dedicat creatorilor de conținut. Nu în sensul că este menit pentru Youtuberi, ci pentru cei care chiar vor să construiască propriile lumi virtuale.

Acest test este disponibil acum, gratuit, tuturor doritorilor, atât timp cât se întâmplă să mai aibă și acces la un dispozitiv de realitate virtuală, din specia lui HTC Vive sau Oculus Rift.

Cei care vor să creeze propriile lumi virtuale vor avea la dispoziție trei loturi de ”pământ„, încă două fiind disponibile pentru un abonament lunar de 10 dolari, alături de câteva alte beneficii. Creatorii de conținut pot să genereze și ceva profit, Sansar având o piață comună pe care aceștia pot să vândă creațiile lor.

Sansar este un succesor spiritual pentru Second Life, jocul care pentru aproape 15 ani a fost exemplul cel mai bun al unei lumi virtuale, în care oamenii pot trăi, pot comunica, pot socializa și pot interacționa în diverse feluri. Nu este la fel de popular ca pe vremuri, motiv pentru care tranziția către VR prin Sansar este un pas bun pentru Linden Lab. Iar cei care visau să fie cei mai mari spadasini din lume în sfârșit vor avea un loc în care să își poată etala talentul.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button