TECH

Lightpaper, lumina imprimata pe hârtie

Compania americană Rohinni a dezvoltat tehnologia Lightpaper cu ajutorul careia se poate imprima lumina pe orice suprafata.

light paper

Lightpaper inseamna sa integrezi diode miniaturale in suprafețe de mare finețe. O tehnologie microscopica care se bazeaza pe un amestec de cerneală și diode mici, ambele combinate pe o folie conductoare. Două straturi de protecție sunt apoi adăugate pentru a proteja hârtia de agresiunile externe. LED-urile se aprind atunci când curentul traverseaza hârtia. Diodele sunt de același tip ca și cele din televizoarele OLED, dar într-un format mai mic.

La ce ar putea fi folosita aceasta tehnologie revoluționara? Compania americana spune ca acesta ar putea fi viitorul. Imaginati-va diverse logo-uri luminoase pe dispozitive diferite, cum ar fi smartphone-urile.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button