GamingReviews

Life is Strange 2: Roads review (Episodul 1)

DontNod Entertainment a lansat în sfârșit Life is Strange 2, însă din nefericire, nu are nicio legătură cu predecesorul său.

Așa cum ne-am obișnuit din primul joc al seriei, povestea abordează subiecte sensibile care te pun în situații dificile, mai ales că acțiunile tale vor avea consecințe asupra poveștii.

Bineînțeles, DontNod a păstrat același model de business, așa că deocamdată ne putem bucura doar de primul episod, intitulat „Roads”, care va fi urmat de alte 4 episoade pentru care încă nu avem dată de lansare, dar foarte probabil că vor apărea abia anul viitor.

Primul episod din Life is Strange 2 s-a lansat pe 27 septembrie pe PC, PS4 și Xbox One.

Despre noul Life is Strange

Life is Strange 2 spune povestea a doi frați, care în urma unui eveniment tragic, hotărăsc să plece departe de casă. În primul episod, îl vei putea controla pe Daniel, însă sper ca în episoadele următoare fratele cel mic, Sean, va fi personajul cheie în această narațiune, datorită puterilor sale telekinetice.

Povestea se vrea a fi un drum inițiatic în care băieții învață să se descurce pe cont propriu – din perspectiva lui Sean cel puțin, care trebuie să învețe să aibă grijă de fratele său și în cele din urmă să supraviețuiască.

Jocul este plasat în octombrie 2016, chiar în perioada alegerilor prezidențiale din Statele Unite și încearcă să transforme povestea într-o semi-propagandă politică, având în vedere că personajele principale sunt de origine hispanică. Acest lucru nu încetează să fie evidențiat pe parcursul episodului, prin diferite comentarii sau acțiuni din partea altor personaje.

Dacă în primul joc acțiunea s-a restrâns la Arcadia Bay, de data aceasta primim o hartă și putem urmări progresul băieților, dar din nou, cu interacțiune extrem de limitată. Încă de când pornești jocul, vei fi întrebat dacă ai jucat prima parte, și care a fost decizia ta finală, deci foarte probabil că poveștile se vor intersecta într-un fel sau altul la un moment dat.  Că tot vorbim despre asta, merită încercat și demo-ul sau preview-ul pentru Life is Strange 2, The Awesome Adventures of Captain Spirit, care a fost lansat gratuit în luna iunie. DontNod a confirmat că acest mini-episod va avea legătură cu povestea principală, însă niciun indiciu despre asta deocamdată.

Primul episod are în jur de 4 ore și se concentrează în mare parte pe introducerea în poveste a jucătorului (ceea ce înseamnă muuuulte cut-scenes). Probabil dacă aș fi vrut să mă uit la un film indie, aș fi intrat pe Netflix, însă voi trece un pic cu vederea acest aspect, dat fiind că este abia primul episod.

Life is Strange 1 vs 2 (+prequel)

Față de predecesorul său, Life is Strange 2 are parte de foarte puțină interacțiune din partea jucătorului: cu toate că seria este consacrată pentru modul în care spune o poveste și stilul indie în care este realizat, nu mi-a oferit prea multă satisfacție în ceea ce privește alegerile sau consecințele acțiunilor mele. Cu toate acestea, sper că aceste lucruri vor fi remediate în următoarele episoade.

Țin să menționez că sunt fan al primului joc: la vremea respectivă, când s-a lansat în 2015, venea cu o premiză diferită față de celelalte jocuri. Simțeai cu adevărat că alegerea ta contează și chiar influențează povestea, iar faptul că puteai întoarce timpul înapoi, îți oferea diferite perspective asupra firului narativ.  De aceea aveam așteptări destul de mari pentru partea a doua. DontNod s-a chinuit să mai tragă de poveste în prequel-ul Before the Storm, care din punctul meu de vedere, a încercat să aplice aceeași rețetă, însă a eșuat lamentabil. Faptul că au schimbat povestea cu totul în sequel nu a fost chiar o surpriză: ba mai mult, mă așteptam să abordeze o poveste mult mai matură și nu atât de adolescentină.

Jocul îmbină povestea cu supranaturalul care îți oferă o mecanică interesantă de joc, unde în partea a doua, se subînțelege că Daniel are puteri telekinetice, însă nu ne putem folosi de această mecanică sau cel puțin nu deocamdată).

Verdict

În ciuda faptului că primul episod nu a fost atât de ofertant, teaser-ul de la sfârșit pentru ce va urma, ne dă de înțeles că Daniel va învăța să își controleze puterile. Nu vreau să mă pronunț încă dacă merită sau nu încercat, pentru că vreau să văd cum evoluează povestea. Cu toate că subiectele abordate în acest joc sunt de actualitate, se simte un pic forțat, când atenția ar trebui să fie îndreptată către relația dintre cei doi frați. Să sperăm că vom mai primi măcar un episod până la sfârșitul anului, pentru că așteptarea asta îndelungată nu face decât să îmi piară tot cheful.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button