Gamescom 2022GamingPC&Consoles

Lies of P – Hands-On @ Gamescom 2022

Cu toții știm povestea lui Pinocchio, păpușa de lemn a cărui vis era să devină un băiețel real. Acum imaginați-vă că basmul pentru copii este adaptat pentru un public matur, iar minciunile care îi făceau nasul să crească nu sunt chiar atât de inocente pe cât par. Mai pui la socoteală și niște arme și ceva magie neagră și obții Lies of P, un joc pe care am avut ocazia să-l testez în cadrul Gamescom 2022. Am pus mâna pe o versiune încă neterminată, dar experiența a fost foarte interesantă, iar în rândurile ce urmează o să vă povestesc ce mi-a atras atenția.

Lies of P îl urmărește pe Pinocchio care se trezește într-o gară. Dezorientat și fără nici un fel de amintire referitoare la cum a ajuns acolo, singurul lucru pe care îl știe este că trebuie să-l găsească pe Geppetto. Doar că lucrurile nu stau ca-n basm, iar cei doi nu se cunosc în acest punct. Așa că pornești într-o misiune de căutare, iar în curând descoperi că situația este mai gravă decât credeai la început.

Lies of P @ Gamescom 2022 Hands-On

Lies of P este un veritabil souls-like

Orașul în care se desfășoară acțiunea jocului este un loc foarte întunecat, plin de pericole la tot pasul, iar Pinocchio trebuie să lupte cu tot felul de bestii robotice și să mintă pe toată lumea. Și fix pe astea două mecanici se bazează tot jocul. Lies of P este un titlu souls-like, ceea ce înseamnă că luptele sunt grele, slow-paced și de multe ori necesită răbdare de fier. Iar când gloanțele se opresc din zburat și săbiile nu se mai ciocnesc între ele, va trebui să minți pentru a-ți atinge scopul final. Și fiecare minciună pe care o spui afectează în mod direct povestea. În acest fel, există mai multe moduri de a termina jocul, iar acțiunile tale sunt decisive.

Gameplay-ul este fix ce te-ai aștepta de la un souls-like. Personajul tău se simte extrem de vulnerabil, nu este un burete de gloanțe ca în multe alte jocuri și cea mai mică urmă de neatenție te poate costa progresul de până în acel moment. La fel ca în Dark Souls, sursa de inspirație pentru acest joc, ai niște checkpoint-uri pe care odată ce le-ai activat le poți folosi ca punct de respawn și zonă de upgrade. Mișcarea este destul de slow-paced, însă în sesiunea de gameplay la care am luat parte am putut observa fluiditatea jocului și schema de control foarte intuitivă.

Potrivit și pentru începători într-ale Dark Souls-ului

Revenind la sistemul de combat, în versiunea pe care am pus mâna am avut de ales dintre trei clase, fiecare cu armele sale specifice: Balance, Agility și Power. Clasa Balance vine cu o sabie și un cuțit, Agility îți oferă două săbii de dimensiuni mai mici, dar care îți asigura atacuri mult mai rapide și viteză în fața adversarilor de altfel lenți. Ultima, adică Power este clasa de brawler, cea în care ai un fel de ciocan imens și dai o mulțime de damage, doar că viteza la care te miști este afectată destul de mult. Am ales-o pe cea de-a doua întrucât nu-mi plac jocurile în care te miști greu, iar experiența a fost interesantă chiar și pentru o larvă într-ale Souls-urilor, așa ca mine.

Ai tot felul de poțiuni magice care îți încarcă bara de viață și pe lângă asta, jocul implementează și un sistem de stamina. Așa că va trebui să fii cu ochii pe acesta pentru a nu fi prins la îngrămădeală de adversari care încearcă să te obosească înainte de a te ucide. Iar o chestie foarte tare mi s-a părut pistolul cu sfoară cu ajutorul căruia te agăți de adversari și te lansezi în aer pentru a livra o lovitură cu o mulțime de damage.

Din punct de vedere vizual, Lies of P s-a dovedit a fi un deliciu. Deși atmosfera este întunecată, cei de la NEOWIZ au reușit să ofere o grafică pe cinste. Lumea din jurul tău arată foarte bine, personajele sunt unice și pline de detalii atent finisate, elementele precum fumul și apă sunt foarte bine randate și per total, cred că are o șansă reală să se lupte pentru titluri de frumusețe printre jocuri atunci când va fi lansat. Lies of P are o pagină de Steam și se aude că va fi disponibil pe Xbox Game Pass încă din ziua lansării, așa că stați geană pe el dacă vă plac jocurile inspirate de Dark Souls.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button