PC

LGA 4189 – Un nou socket de la Intel (Ice Lake Xeon)

Au fost dezvăluite primele detalii despre Intel Xeon Ice Lake care va fi construit folosind procesorul de fabricație pe 10nm.

Noua generație de procesoare Xeon bazate pe arhitectura Ice Lake vor fi disponibile undeva spre sfârșitul lui 2018 sau începutul lui 2019. Schimbarea majoră nu va consta doar în noul proces de fabricație pe 10nm; procesoarele vor avea nevoie și de o nouă platformă pentru a funcționa. Actuala generație Xeon Skylake-SP utilizează socket-ul LGA 3647 și platforma Purely.

Procesoarele Ice Lake vor utiliza o nouă platformă și un nou socket numit LGA 4189 care, o dată lansat, va fi și cel mai mare produs vreodată. În acest moment, cel mai mare socket este produs de către AMD pentru platforma TR4 și SP4 pentru Ryzen threadripper respectiv EPYC, care utilizează LGA 4094.

Noua platformă Purely va suporta procesoare cu un TDP de maxim 230W. Actuala generație de procesoare Xeon Skylake-SP au un tdp de la 140W până la 205W, iar Cascade Lake-SP de la 165W până la 205W. Creșterea TDP-ului pentru generația Ice Lake se datorează mai multor motive, cum ar fi creșterea numărului de nuclee și a frecvenței acestora. Ice Lake va suporta câte 16 sloturi de memorie RAM pentru fiecare procesor, astfel va beneficia de octa-channel și o capacitate maximă de 1TB, în comparație cu generația actuală care suportă doar hexa-channel și 768GB RAM.

Sursa

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: LGA 4189 – Un nou socket de la Intel (Ice Lake Xeon) - Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button