HiFi-TVRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

LG va prezenta un telefon pliabil și un televizor care poate fi făcut sul la CES 2019

De când au început să apară ecranele OLED, lumea tot visează ca într-un viitor să poate să facă sul televizorul pentru a-l lua la plimbare. Încă nu suntem tocmai la acel nivel de dezvoltare tehnologică, dar ne apropiem.

Iar anul viitor, la CES, LG pare că va dezvălui publicului un produs comercial bazat pe acest concept. Nu va fi vorba de un prototip sau un simplu concept, ci un televizor OLED care poate fi făcut sul care va ajunge pe piață tot anul viitor. Dezvăluirea aceasta vine de la Engadget, care susține că a obținut acces la documente din cadrul companiei LG care relevă lansarea iminentă a televizorului.

Modelul care va fi prezentat este o evoluție a conceptului prezentat anul acesta la CES, și nu este unul care poate fi făcut sul manual. Televizorul este integrat într-o bază care conține un motor ce se va ocupa de rularea sa. Așa că televizorul poate fi ascuns atunci când nu este folosit, pentru a nu ocupa spațiu. Nu doar asta, dar ecranul este „conștient” de dimensiunea sa curentă, sau mai exact de cât din el este vizibil. Ca urmare poate acționa fie ca un televizor normal în format 16:9, fie ca unul în format mai extins, pentru a elimina barele negre prezente la peliculele de cinematograf. Poate fi chiar redus la o simplă bară de notificări care să afișeze detalii despre vreme.

Varianta comercială va fi ceva mai rafinată față de acel prototip, și va fi însoțită chiar de un telefon flexibil despre care nu sunt detalii mai multe în acest moment. CES 2019 va începe în ziua de 8 ianuarie 2019.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button