Tech&IT

LG V30S ThinQ – un pas în față pe partea de software

LG ne-a învățat până acum ca la Mobile World Congress să prezinte mereu ceva inovativ pe partea de hardware. În 2016, compania a folosit acest eveniment pentru a introduce modelul său modular LG G5. În 2017, am văzut modelul LG G6, care a fost printre primele telefoane cu afișaj aproape fără margini. Anul acesta însă LG decide să ne ofere ceva diferit: mai puțin o revoluție hardware și mai mult o evoluție software, sub forma lui LG V30S ThinQ.

V30S păstrează același design ca V30, același sistem cu două camere, același ecran de 18:9, aceeași baterie de 3.300 mAh și același procesor Snapdragon 835. Avem parte totuși de upgrade la RAM, care a crescut acum de la 4 GB la 6 GB, și la pragul de stocare. Dacă anterior aveam de ales între variante cu 64 GB sau 128 GB memorie, acum selecția este cu un prag mai sus, între 128 GB și 256 GB.

Pe parcursul prezentării sale de la MWC, LG a dat câteva detalii despre cum intenționează să integreze inteligența artificială în dispozitive mobile și despre modul în care această direcție este exprimată în noul AI Cam al companiei, noutatea majoră cu care de altfel și vine V30S.

Deși upgrade-ul din acest an pare mai mult un update software, acesta este departe de a fi unul rău. Facilitatea AI Cam este licențiată de LG de la EyeEm – un instrument numit EyeEm Vision, pe care și alți producători de telefoane pot să-l obțină, al cărui sistem de machine learning a fost instruit pe 100 de milioane de imagini. El afișează cuvinte cheie legate de lucrurile pe care le recunoaște când îndreptați camera spre diverse obiecte sau scene, ceea ce este un mod foarte frumos și imediat de a spune că aparatul foto judecă scenele corect.

Un alt tip de artificiu realizat de LG la camera lui V30S este un nou Bright Mode, care combină patru pixeli într-unul singur pentru a produce imagini mai luminoase în lumină extrem de scăzută. Compromisul este că se pierde din rezoluție pentru o expunere mai bună.

În cele din urmă, LG a adăugat camerei un instrument de detectare a imaginilor denumit QLens. Acesta se conectează la magazinul online Amazon și ar trebui să vă lase să faceți cumpărături doar prin fotografia unui lucru pe care îl doriți. Din păcate, nu este tocmai precis, și s-ar putea să vă treziți cu recomandări puțin cam eronate, dar aceasta probabil va fi o problemă ce se va repara ulterior printr-un patch.

LG V30S ThinQ va fi scos la vânzare inițial în Coreea, peste câteva săptămâni. După aceasta, va fi disponibil pe scară largă mai târziu în luna martie, prețurile fiind determinate local.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button