Telefoane

LG V30 va avea cameră inteligentă

LG spune că va prezenta prima tehnologie AI dintr-o întreagă suită pe o nouă versiune a V30 de la Mobile World Congress în această lună, confirmând aparent un zvon recent din Coreea. ET News a anunțat săptămâna trecută că un nou telefon numit V30s este programat pentru a fi anunțat la MWC și va beneficia de o cameră cu AI.

Asta este exact ceea ce LG a și anunțat de curând. Tehnologia AI va fi prezentată pe versiunea 2018 a modelului LG V30 și se concentrează inițial pe recunoașterea imaginii. LG numește această tehnologie Vision AI – și implică analiza automată a imaginilor pentru recomandările pentru modul de fotografiere (cum a făcut Huawei cu cipul său Kirin 970 pe Mate 10), împreună cu recunoașterea obiectelor și sugestiile de cumpărături (cum a făcut Google cu Lens pe telefoanele Pixel). Există, de asemenea, o caracteristică care pretinde că poate stimula AI pentru a oferi performanțe mai bune la lumină scăzută.

Este de remarcat faptul că cel puțin pentru moment, LG nu încearcă să-și dezvolte propriul asistent de voce smartphone, așa cum a făcut Samsung cu Bixby. În schimb, compania se sprijină pe Asistentul Google și adaugă la el anumite comenzi care sunt exclusive pentru telefoanele LG – există deja 23, iar această listă va crește până la 32 în acest an. Aceasta înseamnă că veți putea să folosiți vocea pentru a declanșa, de exemplu, noile funcții de fotografie.

LG a evidențiat o inițiativă AI numită ThinQ la CES luna trecută, însă este mai mult un strat pentru propriile sale produse. Televizorul LG 2018 suportă Google Asistent și Alexa, compania construiește un frigider cu touchscreen cu webOS și Alexa, și dezvoltă difuzoare care funcționează cu ambele platforme principale de asistență vocală.

LG spune că unele dintre caracteristicile AI din 2018 V30 vor fi implementate în telefoanele LG existente, fără a specifica care dintre ele; poate că va trebui să așteptăm până la MWC pentru a vedea exact ce aduce nou V30.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button