PC

Review LG UltraWide 34UC97 – Unul dintre cele mai spectaculoase monitoare de pe piata!

De ani de zile, atat gamerii, cat si segmentul de public axat pe productivitate, trebuiau sa se adapteze capriciilor producatorilor de monitoare, uneori fiind nevoiti sa aseze doua sau mai multe monitoare unul langa altul. Amplasare inexacta, margini incomode, iar in cazul in care nu era vorba despre acelasi model, culori diferite. Din fericire, acum exista solutii care fac experienta mult mai placuta, precum monitorul curbat LG UltraWide 34UC97.

Avand o diagonala generoasa de 34 inch, si o rezolutie maxima suportata de 3440×1440, in formatul 21:9, modelul 34UC97 reuseste sa umple un segment din piata dedicat celor care nu vor compromisuri cand vine vorba despre campul de vizualizare.

Monitorul este construit in jurul unui panou IPS de 10 biti, capabil sa redea 99% din spectrul de culoare sRGB, ceea ce inseamna ca va fi numai bun pentru cei care lucreaza in editarea de imagine. Faptul ca are o rezolutie mare va ajuta la fel de mult in productivitate, permitand intinderea unor programe precum Adobe Premiere pe tot ecranul fara a mai ascunde din panouri. Iar curbura subtila a ecranului chiar ajuta si ea, deoarece distanta dintre globul ocular si fiecare punct al monitorului devine aproape constanta, indiferent in care colt te-ai uita, si nu exista acea schimbare observabila de luminozitate si culoare care tinda sa apara la monitoarele atat de mari.

Acest efect este vizibil si in jocuri, curbura oferind si un modest sentiment de imersiune, in special la jocurile de curse sau la cele First Person. Nu ar trebui sa va temeti nici de timpul de raspuns. La 5 milisecunde, este suficient de rapid cat sa ruleze jocurile fara vreun efect notabil de ghosting. Dar daca vreti functii precum FreeSync sau Gsync, nu le veti gasi aici. De asemena, sa nu va asteptati la o rata de refresh prea mare, monitorul avand o frecventa maxima de 60Hz.

La exterior, 34UC97 are un design modern, folosindu-se de un suport cromat care arata foarte bine, dar din pacate nu ofera prea multe optiuni de miscare. Monitorul poate fi doar inclinat. Rotirea sau inaltimea sa nu pot fi schimbate, cum se poate adesea la monitoarele high-end.

Pe spate veti gasi, acoperite de un capac, un numar mare de optiuni de conectare. HDMI, DisplayPort, USB, Thunderbolt si input audio. 34UC97 are integrate si doua difuzoare, dar la fel ca la majoritatea difuzoarelor ce echipeaza monitoarele, mai bine folositi o pereche de casti sau un sistem audio dedicat. In cazul in care nu vreti sa il tineti pe birou, monitorul are suport pentru un sistem de montare VESA.

LG 34UC97 nu este un monitor ieftin, lucru reflectat foarte bine de calitatea imaginii si de experienta generala de utilizare. Fie ca este vorba de munca serioasa care necesita spatiu de lucru mai mare decat poate oferi un monitor standard, sau de jocuri, pentru cei care dispun de o placa video suficient de puternica incat sa mentina un framerate constant la aceasta rezolutie. Merita mentionat ca 3440×1440 este totusi o rezolutie mare, care necesita ceva resurse video.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button