Știri ITHiFi-TVRSS PaginaDeMediaTECH

LG ne-a prezentat un OLED monstru de 97″ și un model petite de 42″, în cadrul CES 2022

CES 2022 a început în forță iar unul dintre producătorii mari care și-au prezentat noutățile în cadrul expoziției este LG. Producătorul coreean a prezentat publicului din toată lumea un televizor OLED de 97″, cel mai mare din portofoliul producătorului. Pentru a balansa puțin situația, am făcut cunoștință și cu un model de 42″ care va fi ceva mai accesibil, astfel catalogul de produse LG s-a îmbogățit din ambele direcții.

Noul televizor de 97″ face parte din seria G2 OLED, adică familia de produse high-end. Noile modele sunt cele mai subțiri televizoare de la LG, iar designul acestora este gândit pentru montarea pe un perete. Din această familie de produse mai fac parte variantele cu diagonale de 55, 65, 77 și 83 inch.

O serie ceva mai diferită este C2. Anul trecut am lăudat cât de mult am putut C1-le pe care l-am testat și mai-mai că nu voiam să-l dau înapoi. Și contrar așteptărilor, LG a ales ca în cazul acestei serii de produse să evolueze în direcția opusă. Unde diagonala maximă a lui G2 este de 97″, diagonala minimă a unui C2 este de numai 42″. În acest fel, indiferent de buget, nevoi sau preferințe, televizoarele OLED ale producătorului coreean vor fi o variantă foarte bună.

Tehnologia LG OLED a facut un pas înainte

Atât C2, cât și G2 folosesc cel mai nou tip de panou OLED de la LG. Acesta se numește OLED evo și compania susține că poate atinge o luminozitate și mai mare decât modelele precedente. Vorbim despre o îmbunătățire bine-venită, mai ales că acest tip de panou nu prea atinge nivelul de luminozitate al unui LCD cu tehnologie LED. Și dacă ți-e frică că vei pierde mult alegând un model ceva mai ieftin, nu ai de ce să-ți faci griji: tehnologia din spatele ambelor serii de televizoare este identică. Singurele diferențe notabile sunt dimensiunea și aspectul.

LG OLED CES 2022

Ca de obicei, orice model ai alege, toate conexiunile vor fi HDMI 2.1 și oferă suport pentru PlayStation 5 / Xbox Series, dar și pentru cele mai noi plăci video de la NVIDIA și Radeon. Comparativ cu modelele anului trecut, noile televizoare C2 și G2 de la LG vor folosi acum întreaga lățime de bandă de 48Gbps a acestor porturi. O îmbunătățire de 8Gbps, greu de ignorat și care adaugă la factorul de „future proofing„. Știți deja povestea: gaming la rezoluție 4K 120Hz, VRR, Auto Low Latency Mode și tot tacâmul de tehnologii menite să-ți ofere cea mai tare experiență de gaming sau consum de conținut multimedia.

Tot în zona de caracteristici dedicate pasionaților de jocuri regăsim și un profil de culoare pentru jocuri sportive, dar și unul pentru camere întunecate. Meniul cu setări a fost simplificat pentru a evita apăsarea accidentală a unor butoane, iar după ultimele actualizări ai suport pentru GeForce Now și Google Stadia. În acest fel te poți juca fără a avea o consolă conectată la televizor.

O îmbunătățire interesantă în zona hardware este procesorul Alpha 9 Gen 5. Acesta folosește o metodă avansată de analiză a imaginii pentru a diferenția obiectele care sunt în prim-plan de cele care apar în fundal. În plus, tehnologia AI Sound Pro poate simula acum sunet 7.1.2. Noul procesor poate fi găsit pe C2, G2, Z2 OLED 8K și modelele LED QNED95 și QNED99.

QNED – Adică Mini LED, dar inutil de complicat

LG a pășit în lumea Mini LED anul trecut cu o serie de modele intitulate contra-intuitiv, QNED. Cu ajutorul acestei tehnologii, producătorul a creat televizoare cu un contrast și niveluri de negru mult mai bune decât în cazul modelelor LCD. Nu se apropie de un negru perfect și contrasul practic infinit oferit de un OLED normal, dar este o linie de mijloc foarte interesantă între cele două tehnologii primare. Iar dacă luminozitatea este tot ce te interesează, este o soluție mai bună decât un OLED.

Dacă denumirea QNED nu era destul de complicată, hai să vă zic încă una. LG a inclus în seria din 2022 și televizoare care nu folosesc tehnologia Mini LED. Asta da încurcătură! De exemplu modelul entry-level QNED80 nu folosește această tehnologie, în schimb fiind echipat cu o metodă clasică pe care am tot întâlnit-o în ultimii ani.

LG OLED CES 2022

WebOS 22 aduce câteva îmbunătățiri și schimbări

Toate televizoarele LG lansate în 2022 vor folosi WebOS 22. Noua versiune a sistemului de operare adaugă posibilitatea de a crea profiluri pentru fiecare utilizator al televizorului și un sistem de screen mirroring cu NFC Magic Tap pentru dispozitivele compatibile. În plus, un nou mod idle numit Always Ready îți transformă televizorul într-o ramă foto digitală pe steroizi.

O altă adiție este o platforma de fitness care încurajează un stil de viață sănătos. LG Fitness îți va recomanda rutine de antrenament, metode de meditație și tot felul de activități. Tot în zona de lifestyle mai găsim și LiveNow cu ajutorul căruia poți urmări concerte și evenimente live. Aplicația Independa este creată pentru asistență video de la distanță pentru aceia mai puțin avizați în ale tehnologiei, iar ultima adiție este aplicația 1M HomeDance care te învață să dansezi pe K-Pop. Tot ce mi-am dorit în viață și puțin în plus!

Lăsând glumele de-o parte, noul line-up LG pentru anul 2022 arată bine și chiar dacă nu știm prețurile, sunt deja nerăbdător să pun mâna pe C2-ul de 42″ ca să văd ce poate. Anul ăsta miroase a upgrade de televizor, deci încep să aliniez pretendenții pentru noul ecran mare din bârlog.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button