MORE

LG „lateste si curbeaza” monitoarele de gaming

Despre monitoarele curbate s-a vorbit mult, si de bine dar si de rau. Unii spun ca este doar „o vrajeala de marketing” si ca experienta de vizionare este chiar mai slaba decat pe cele „flat”, adeptii acestei tehnologii spun insa ca este „mai imersiva” si mai apropiata de cea cinematografica. Am testat un televizor de acest fel la un moment dat si… ni s-a parut ca „nici n-aduna, nici nu scade”. O alta experienta usor controversata este cea a monitoarelor ultra-wide 21/9: detin un astfel de monitor LG, si mie personal imi place, dar recunosc faptul ca nu isi are aplicabilitate prea mare in acest moment, date fiind formatele care se vehiculeaza in acest moment pe piata. 16/9 continua sa fie mainstream, in ciuda avantajelor pe care le aduce indiscutabil un format „mai lat”.

LG si-au propus sa unifice aceste doua experiente in 34UM67, un monitor de gaming 21/9 si… curbat! Acesta beneficiaza de tehnologia AMD FreeSync (care in cuvinte simple si putine sincronizeaza numarul de fps-uri cu rata de refresh monitorului), Black Stabilizer pentru a ilumina scenele intunecate, mod Dynamic Active Sync care reduce lagul, etc. Evident, problema pe care o mentionam si mai inainte, ar fi ca respectivul continut sa suporte 21/9, dar jocuri precum Battlefield 4 sau WoW o fac deja.

Aceasta tehnologie (Ultra-Wide 21/9) se va mai regasi pe cateva modele de monitoare de la LG in 2015: un 34 inch QHD pentru profesionisti, un altul asemanator pentru consumer, si un Digital Cinema 4K 4096×2160. Nu stim inca nimic despre preturi sau date de lansare, doar faptul ca ele vor fi prezente la CES Las Vegas, care este pe punctul de a incepe, si cu siguranta vom afla in curand mai multe. Sincer? Ma tenteaza!

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close