MORERSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

LG lanseaza noile televizoare LG Real 8K OLED si NanoCell

Cel mai mare OLED 8K din lume

La IFA 2019 LG a anuntat ca incepe in aceasta luna livrarea pe pietele globale a primului televizor 8K OLED din lume si a televizorului LG 8K NanoCell.

Televizoarele 8K LG uimesc prin detaliile bogate si culorile vii ce ilustreaza tehnologia de afisaj LG. Fiind atat primul TV OLED 8K din lume, cat si cel mai mare TV OLED de la LG de pana acum, LG Signature OLED 8K TV (model 88Z9) de 88″ ofera o rezolutie 8K Ultra HD (7680 x 4320) cu 33 de milioane de pixeli autoiluminati, echivaland de 16 ori numarul de pixeli dintr-un TV FullHD si de patru ori pe cel dintr-un TV 4K.

TV-ul NanoCell 8K de 75″ de la LG ofera si el o experienta total captivanta, multumita imaginii 8K care ofera culori, contrast si detalii impresionante. Tehnologia Nano Display de la LG, reda imaginile incredibil de clar, in timp ce Nano Color filtreaza impuritatile pentru a imbunatati reproducerea culorilor, iar Nano Black controleaza precis retroiluminarea televizorului pentru a obtine un negru mai profund si un contrast mai puternic.

Ambele modele ofera upscaling 8K eficient si reducere imbunatatita a distorsiunilor. Rezultatul este o imagine 8K fara intreruperi la conversia continutului nativ 4K sau FullHD. Aceasta performanta este asigurata de procesorul inteligent de la LG, Alpha 9 Gen 2 8K. Acesta creste calitatea imaginii si a sunetului folosind tehnologia deep learning si accesul la o baza de date extinsa, ce-i permite sa recunoasca nivelul de calitate a sursei si sa optimizeze astfel, orice fel de continut.

Experienta de vizionare este accentuata si de sunetul bogat. Un algoritm inteligent poate remixa sunetul stereo intr-o compozitie de sunet virtual 5.1 surround, creand un peisaj audio tridimensional ce da viata filmelor, muzicii si transmisiilor sportive. Televizoarele sunt si WiSA Ready, pentru sisteme home-theatre wireless, cu sunet necomprimat de 16 biti, redat pe maxim 5.1 canale.

Pentru a garanta o vizionare cinematica memorabila, televizoarele 8K OLED TV si 8K NanoCell TV dispun de Cinema HDR, cuprinzand suportul pentru Dolby Vision si Advanced HDR de la Technicolor pana la 4K, si pentru HLG si HDR 10 pana la 8K.

Pentru a oferi si o solutie future-proof, LG si-a dotat televizoarele 8K cu patru porturi HDMI 2.1, care permit spectatorilor sa se bucure de continut 8K la 60 de cadre pe secunda. De asemenea, televizoarele LG ofera si suport pentru ALLM (automatic low latency mode), VRR (variable refresh rate) si canalul avansat de retur audio eARC (enhanced audio return channel). Pentru un confort sporti, atat modelul 88Z9, cat si 75SM99 vor oferi suport pentru Apple AirPlay 2 si HomeKit.

Pe anumite piete, aceste televizoare ofera versiuni incorporate ale Asistentului Google si Amazon Alexa, astfel ai si posibilitatea de a controla tot ce se intampla cu TV-ul tau, prin puterea propriei voci.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button