HiFi-TVRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

LG la IFA 2018. Televizor OLED 8K, roboti, monitoare de gaming si electrocasnice

LG au prezentat la Berlin primul lor televizor OLED 8K.

Televizorul are 88 inch si peste 33.000.000 de pixeli cu iluminare proprie. Momentan, modelul anunțat de LG suferă de aceeași problemă ca cel Samsung, și anume că nu există momentan conținut 8K. Totuși, LG estimează că piața pentru televizoarele de acest tip va crește în următorii ani, dar pana atunci televizorul dispune și de tehnologie de upscaling, care va permite conținutului de rezoluție mai mică să arate ceva mai bine atunci când este redat pe acest ecran 8K. Cei care nu au buget pentru 8K, adica majoritatea, se pot orienta către televizoarele 4K, care sunt acum mult superioare generațiilor anterioare, mulțumită noului procesor Alpha 9.LG la IFA 2018

 

Acesta este capabil să proceseze imagini în format 4K la un nivel ridicat de detaliu, eliminând efectul de granulare al imaginilor de calitate scăzută. Procesorul este capabil sa duca inclusiv imagini la 120 de cadre pe secundă. Tot aici am vazut si televizoarele bazate pe tehnologia Nano Cell. Aceasta asigură aceeași acuratețe a culorilor indiferent de unghiul din care ecranul este privit, împiedicând degradarea contrastului la schimbarea poziției privitorului. Si ultimul, dar nu cel din urma este televizorul bazat pe tehnologia MicroLED, unul cu o diagonală de 173 inch, construit dintr-un număr imens de LED-uri microscopice, fiecare capabil să genereze lumină proprie. Acest ansamblu este modular, însemnând că utilizatorii pot personaliza mărimea ecranului în așa fel încât să se adapteze nevoilor proprii.

Si acum sa trecem displayuri mai pamantene, adica monitoare de gaming. Modelul UltraGear 34GK950G acoperă 98% din spațiul de culoare DCI-P3 si 135% din spațiul de culoare sRGB. Monitorul vine cu G-Sync, iar rata de refresh poate fi urcata pana la 120 Hz. Diagonala este de 34 de inch și in format 21:9, iar rama foarte subțire faciliteaza conectarea mai multor monitoare pentru o experiență mai imersivă. In plus are pe spate un sistem de iluminare numit Sphere Lighting, cu șase setări de culoare pentru a crea o ambianta potrivita pentru jocuri sau filme.

Si pe parte de electrocasnice inteligente am avut ce vedea. LG TWIN Wash este prima masina de spalat cu incarcare dubla iar  LG Styler elimina mirosurile neplacute si improspateaza aerul. Sistemul InstaView Door-in-Door iti permite sa vezi ce se gaseste in frigider, fara a-l deschide si iar cand ciocani in usa transparenta, interiorul se ilumineaza. Google ASSISTANT este compatibil cu toate dispozitivele electrocasnice, permitand controlarea tuturor aparatelor conectate fara a le atinge.

In final ar merita mentionati robotii din seri CLOi. Aceștia sunt meniți să îndeplinească numeroase funcții, de la cumparaturi pana la curățenie si sunt ganditi pentru hoteluri, restaurante si magazine. Cel mai recent din aceasta serie este un exoschelet, menit să reducă stresul asupra picioarelor atunci când sunt efectuate sarcini dificile.

LG la IFA 2018

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button