Știri ITTECHTelefoane

LG pregătește o interfață fără atingere pentru MWC 2019

Cu o lună înainte de cel mai mare congres de telefonie mobilă din lume, Mobile World Congress, LG a oferit câteva indicii despre prezentarea pe care o va ține începând cu 24 februarie. Este vorba de un scurt videoclip publicat pe retelel sociale ale companiei, intitulat „Goodbye Touch”. Teaserul arată mâna unui bărbat făcând o serie de gesturi simple pe deasupra unui ecran, ca într-o interfață de utilizator care ar putea fi controlată fără atingere. Dincolo de unele efecte sonore si cateva randuri de text, videoclipul nu oferă prea multe, însă cel puțin atrage interesul prin sugestia că LG va aduce la MWC un telefon care să funcționeze prin gesturi, fără să fie nevoie de atingerea efectivă a ecranului.

Un senzor ar urma să detecteze și să interpreteze mișcările mâinii pe deasupra ecranului, idee care nu este total nouă și care până acum s-a dovedit greu de integrat într-o interfață complet funcțională. În urmă cu un deceniu, Sony Ericsson au încercat fără prea mare succes ceva asemanator, iar acum Samsung au integrate câteva caracteristici fără atingere pentru unele dintre telefoanele lor. Aceste funcții sunt cunoscute ca Air Gestures și permit utilizatorilor de smartphone-uri să facă gesturi fără atingere pentru a răspunde la un apel sau pentru a derula o pagina.

Dacă LG va reuși să revoluționeze tehnologia fără atingere, rămâne să vedem în aproximativ o lună de zile. Tot in cadrul MWC 2019, compania este așteptată să dezvăluie public modelul LG G8 și primul ei telefon pliabil.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button