MORE

LG G4 – Candidat cu sanse reale la titlul de Telefon al Anului 2015! [Review+Video]

LG G4 este un telefon care si-a facut aparitia ceva mai tarziu pe piata high end, iar motivele se banuiesc a fi legate de Snapdragon 810 care se incinge. Dar chiar si fara Snapdragon 810 acest telefon este un succes. LG au ales sa puna in acest telefon un Snapdragon 808, un hexa-core format din patru nuclee Cortex A53 tactate la 1.44GHz si doua nuclee Cortex A57 la o frecventa de 1.82GHz, asadar procesorul este suficient de rapid. Ecranul de 5.5 inch are o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, este foarte luminos, si ofera culori bune. Pe spate avem o camera de 16MP care poate face poze in format JPG si RAW simultan. Gratie interfetei LG UI 4, camera beneficieaza si de un control full manual, iar compania sustine ca pozele facute cu LG G4 sunt comparabile cu cele realizate cu un DSLR. Lentila camerei are o expunere de f/1.8, iar senzorul o marime fizica de 1/2.6 inch, dimensiune care se apropie de a cea a senzorilor de pe camerele bridge, care au de obicei 1/2.3 inch.

Spre deosebire de restul telefoanelor de pe piata, dar mai ales fata de predecesorul sau, LG G3, acesta are un spate din piele naturala. Poate ca unii nu sunt impresionati de acest spate, acum fiind la moda spatele din sticla, dar oricum este de apreciat faptul ca LG incearca sa aduca ceva nou pe piata. Designul telefonului a fost numit Slim Arc, pentru ca este usor curbat, dar nu la fel de curbat ca G FLEX 2. Bateria telefonului are o capacitate de 3000mAh, si in ciuda faptului ca unii spun ca este insuficienta, noi spunem ca este destul de mare pentru a face fata la mai mult de o zi de utilizare. In plus aceasta se poate inlocui, in conditiile in care grosimea telefonului ramane rezonabila, adica de 8.9mm. Memoria RAM are o capacitate de 3GB, iar ca stocare avem 32GB, si evident un slot pentru card. Pe spate regasim acelasi design cu care ne-a obisnuit LG, cu butoanele de power si pentru volum pozitionate aici, ca si camera, flash-ul LED dual tone si laserul pentru focalizare, in partea frontala avem senzorii pentru lumina si proximitate, si o camera de 8MP. In partea de sus se gaseste un microfon pentru noise cancelation si senzorul infrarosu, iar in partea de jos avem mufa micro USB, microfonul si mufa pentru casti.

Interfata LG UX 4.0 face interactiunea cu telefonul mai prietenoasa si mai simpla, actuala varianta fiind destul de aproape de experienta unui Android stock. Pe pagina de Home, se gaseste si Smart Bulletin, care are acum mai multe facilitati, pe langa LG Health, acum arata si calendarul, setarile, playerul de muzica, quick remote si multe altele. Camera face poze foarte bune, iar procesarea JPG-urilor a fost imbunatatita fata de G FLEX 2. In modul HDR se descurca foarte bine, reusind sa echilibreze fundalul luminat cu subiectul intunecat. Am testat camera si in conditii de lumina slaba, dar in mediu controlat, pentru a vedea exact cat de buna este fata de G3 si G Flex 2, ultimul folosind acelasi senzor. In prima poza se poate observa ca lentila este clar mai buna la G4, avand mai putin flare, dar si calitatea pozei per ansamblu este mai buna cu un procent de cam 30%, dupa aprecierea noastra. Am comparat in situatii similare si pozele facute in format JPG sau RAW cu G4,  si se observa clar diferenta si aici, pentru ca poza RAW nu este procesata, dar cine doreste sa proceseze DNG-ul il poate descarca de la finalul acestui articol, si eventual v-am ruga sa postati rezultatul obtinut de voi in sectiunea de comentarii sau pe Facebook. In arhiva atasata se afla mult mai multe poze decat cele prezente pe site.

Filmarea 4K este buna, dupa cum era de asteptat, iar stabilizarea optica isi face si ea datoria.  Controlul manual al camerei iti da posibilitatea de a modifica focalizarea, valoarea ISO, care ajunge de la 50 pana la 2700, timpul de expunere, care are valori de la 1/6000 pana la 30 de secunde, si balansul de alb, de la 2400 de grade pana la 7400 de grade. Pentru a testa performantele am folosit Antutu, 3DMark si Quadrant. In Antutu LG G4 a obtinut 49.000 de puncte, cam cat obtinea si Gflex 2 inainte sa fie actualizat la Android 5.1.1, in Geekbench 3 a obtinut 3494 puncte, in Quadrant am avut 24.000 de puncte iar in 3DMark Ice Storm Unlimited a obtinut 18.000 puncte. Dupa testare am verificat si temperaturiile, iar procesorul a trecut putin peste 50 de grade, dar nu a avut probleme de comportament. Telefonul este clar unul de top, si va candida la titlul de telefon al anului 2015 cu sanse reale. Iar pentru carora le este lene sa caute pretul, acesta este 2500RON in varianta cu spate din plastic si… 2600RON in varianta cu spate din piele (credem ca ultima este cea care merita… daca tot iti iei LG G4). Daca aveti nelamuri sau intrebari, ca de obicei va stam la dispozitie pe pagina noastra de Facebook, si nu uitati de sectiunea de Telefoane de pe site, unde gasiti specificatiile celor mai noi telefoane, tablete sau ceasuri inteligente. Gadget-urile cu review sunt marcate ca atare pe poza reprezentativa.

Download galerie foto, poze in format DNG incluse + video 4k.

[aps_product id=”27077″]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button