ReviewsTECH

LG Dual Cool, un 2 in 1 excelent: aer conditionat si purificator!

LG Dual Cool este un dispozitiv ce integreaza pe langa aparatul de aer conditionat si un purificator de aer, o optiune binevenita. Petrecem 80% din timp in casa si respiram 10.000 l de aer pe zi. Mai mult, aerul din casa poate fi de 4 ori mai poluat decat cel de afara. Si atunci ideea unui purificator de aer care sa-l imbunatateasca nu mai pare rea deloc. Dar daca mai vine la pachet si cu un aer conditionat?

 Cei de la LG spun ca un dispozitiv 2 in 1, un aer conditionat cu purificator incorporat, poate fi o solutie la indemana cu multe beneficii – calitatea aerului respirat, costuri mai mici la curentul electric, mai putine electrocasnice care sa ocupe spatiu in casa, dar si o solutie potrivita pentru toate anotimpurile.

LG Dual Cool Front
LG Dual Cool Front

LG Dual Cool cu purificator de aer, este un aer conditionat monosplit compus dintr-o unitate interioară și una exterioară si poate fi folosit si pentru încălzire în condiții de temperatura exterioara de până la -10 grade Celsius, dar poate și răci vara până la temperaturi extreme, de 48 grade Celsius. Consuma putin datorita compresorului Inverter și răceste fără a emite substanțe ce poluează aerul.

Calitatea proastă a aerului din casa poate fi extrem de dăunătoare pentru copii sau persoane cu alergii, de aceea filtrul antibacterian al aerului conditionat înlătură nu doar patogenii, ci și polenul și acarienii. Mai mult, ionizatorul face ca ionii emiși de aparat sa se atașeze de particulele dăunătoare și sa sterilizeze aerul și suprafețele din cameră, eliminând și mirosurile. O functie de mare ajutor pentru alergiile de vara sau gripele din timpul iernii.

Dar, ceea ce este cu adevarat revolutionar la acest aer conditionat este sistemul de purificare încorporat în modelul  LG Dual Cool (AP09RT/AP12RT) care înlătură microparticulele printr-un proces succesiv de 3 etape ce utilizează Senzorul PM1.0, Pulverizatorul de Ioni și Filtrul de Praf Microscopic.

LG Dual Cool
LG Dual Cool

Pentru început, senzorul detectează particulele de praf cu mărimea de până la indexul PM1.0, precum și alte particule dăunătoare din aer. Apoi, pulverizatorul generează peste 5.000.000 de ioni negativi, ce se atașează acestor particule. În final, filtrul de praf microscopic, încărcat electric pozitiv, filtrează cu ușurință microparticulele mici încărcate negativ, inclusiv virusuri și bacterii.

Folosind principiul sarcinii electrostatice, sistemul LG filtrează și particule minuscule inhalabile (cu dimensiuni de până la indexul PM0.3), ce pot cauza probleme respiratorii. Aflat pe panoul frontal al aparatului DUALCOOL, display-ul simplu și in cod de culori indică în timp real calitatea aerului prin intermediul unor pictograme care își schimbă culoarea fie că funcția de purificare este activă in acel moment sau nu.

Am promis in articolul nostru dedicat unui purificatoar de aer stand-alone, ca vom reveni pe acest subiect. Ideea aceasta pe care se bazeaza LG Dual Cool, a unui 2 in 1 ni se pare foarte buna, atat din punct de vedere al ergonomiei, dar mai ales din cel al beneficiilor aduse calitatii aerului respirat in interioarele in care petrecem atat de mult timp!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button