MORERSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

LG demonstrează cum AI-ul poate face ca oriunde să fie ca acasă

IFA 2019 a fost un eveniment plin de lansari care in continuare vin pe banda rulanta, iar LG este unul dintre producatorii care au prezentat noutati in cadrul acestei expozitii. Lansarea despre care vorbim in acest articol are in prim-plan seria LG ThinQ, o marca de dispozitive inteligente ale companiei care se folosesc de tehnologia AI si are si capabilitati Wi-Fi si IoT. In viitor, nu numai ca oglinda smart din camera ta va putea sa-ti recomande ce haine sa imbraci, dar vei putea sa-ti automatizezi viata astfel incat sa fii direct legat la tehnologie. Nu-i asa ca suna putin infricosator?

Mai jos am atasat comunicatul de presa in format complet, in care puteti vedea despre ce astfel de dispozitive AI este vorba si ce vor aduce nou in lumea noastra fada.

În cadrul unei discuții cu experți din deschiderea IFA 2019 de la Berlin, Dr. I.P. Park, președinte și Chief Technology Officer al LG Electronics, a împărtășit viziunea companiei despre un viitor concentrat pe AI, în care Anywhere is Home (Acasă poate fi oriunde). Vorbind despre cei trei piloni ai strategiei LG pentru AI, Evolve, Connect and Open (Evoluție, Conectare și Deschidere), Dr. Park și invitații săi specialiști au discutat despre cum inovațiile în domeniul AI și al conectivității vor extinde noțiunea de “acasă” în orice domeniu al vieții de dincolo de ușa de la intrare.

În centrul discuției de astăzi a fost rolul LG ThinQ, marca de dispozitive inteligente a companiei, ce reunește acum produse și servicii AI, precum și produse cu capabilități Wi-Fi și IoT, totul într-o viziune unificatoare a unui ecosistem bazat pe AI. Pentru a ilustra evoluția LG ThinQ, Dr. Park a prezentat un concept de învățare inteligentă ce permite unor aspiratoare robotizate să evite a rămâne blocate din cauza obstacolelor și colțurilor. Asemenea inovații vor fi facilitate de microcipul AI pentru electrocasnice proprietar LG, microcip lansat în cursul acestui an, ce folosește LG Neural Engine pentru un AI integrat.

În același timp, pentru a conecta mai multe puncte digitale de contact din viețile consumatorilor, LG caută moduri de a diversifica modul de interacțiune utilizator-dispozitiv, dincolo de recunoașterea vocală. Aici sunt incluse inovații precum modulul de inteligență vizuală Vision Pack, un senzor video conectat la cloud. Dr. Park a prezentat aparatul LG Styler cu Vision Pack, ce poate recunoaște vizual haine și face recomandări adecvate. Dr. Park a prezentat și LG ThinQ Fit, o nouă etapă evolutivă a conceptului Smart Mirror, în care camere video 3D măsoară cu acuratețe dimensiunile corporale ale utilizatorului, creând un avatar veridic pentru croitoria virtuală.

Dr. Park a subliniat importanța deschiderii în cadrul parteneriatelor și colaborării. Investițiile LG în deschiderea platformelor sale către ceilalți reprezintă cheia unei compatibilități mai mari și unei diversificări a inovației. În mod consecvent cu această filosofie, LG a pus recent la dispoziția dezvoltatorilor și partenerilor externi platforma ThinQ, pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei sale AI.

Grupul de experți invitați de Dr. Park a inclus specialiști de top din toate domeniile sectorului de tehnologie, aceștia explorând în profunzime tehnologia AI, dezvoltarea acesteia și modul în care poate fi aplicată pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Printre interlocutori s-au numărat Dino Flore, vicepreședinte tehnologic al Qualcomm, responsabil de strategia 5G a companiei în toată zona EMEA; Maurice Conti, un renumit futurist și Chief Innovation Officer la moonshot factory Alpha a companiei Telefonica, precum și Ralph Wiegmann, CEO al iF International Forum Design.

“Evoluție, Conectare și Deschidere sunt standardele noastre pentru un tip de AI ce va face viața mai bună într-un mod măsurabil,” a declarat Dr. I.P. Park de la LG. “Nu este vorba doar despre îmbunătățirea a ceea ce facem acum, ci și despre transformarea fundamentală a modului în care trăim și gândim.” “Avem norocul ca LG să se ocupe din nou de una dintre cele mai importante lucrări din domeniul tehnologiei de larg consum,” a declarat Jens Heithecker, vicepreședinte executiv al Messe Berlin Group și director executiv IFA.

“Audiența IFA este foarte interesată de tot ce ține de AI și e important să înțeleagă ce urmează de la unul dintre cei mai puternici susținători AI.” Vizitatorii standului LG din Sala 18 de la Messe Berlin din această săptămână vor putea descoperi cea mai avansată aplicație AI pentru consumatori în cadrul LG ThinQ Home, zonă dotată cu o gamă de soluții inteligente și conectate de viață pentru un viitor mai bun.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button