Știri ITTECHTelefoane

LG brevetează un telefon cu nu mai puțin de 16 camere

LG a depus un brevet care descrie potențialele caracteristici ale viitoarelor smartphone-uri, inclusiv unul cu o matrice de 16 camere. Ceea ce este interesant la ele (altceva decât numărul) este că nu vor fi așezate pe un spate plat.

Compania prevede o matrice de 4 x 4 de camere dispuse în unghi (făcând matricea concavă sau convexă). În acest fel, fiecare cameră vede scena dintr-un unghi diferit. O fotografie poate fi apoi obținută din imaginea realizată de mai multe camere.

Un exemplu dat în brevet este fotografierea subiecților umani și înlocuirea feței fiecărei persoane din cadrul cu unghiul care arată cel mai bine. Software-ul va putea chiar să utilizeze o față dintr-o fotografie făcută anterior.

Din moment ce ar fi o risipă să nu folosiți această matrice de 16 camere pentru a face selfies, LG propune plasarea unei oglinzi în apropierea camerei, o soluție de modă veche. Alternativ, poate exista un al doilea afișaj. O cameră selfie va fi în continuare plasată pe partea frontală, deoarece este utilă pentru lucruri precum apeluri video.

Brevetul sugerează și alte idei, cum ar fi un difuzor pe spate. Combinat cu un difuzor din față, acest lucru va duce la transmiterea unui sunet stereo de mai mare amplitudine.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Decat sa inghesuie o gramada de camere mai bine s-ar focusa pe ce conteaza cu adevarat: marimea senzorului de imagine. Despre acest aspect nu vorbeste nimeni… Daca am avea senzor mare (de ce nu un full frame si pe telefoane?) nu ar mai trebui AI si o suta de camere si alte povesti de marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button