PC

LG anunță un monitor HDR 4K

Chiar dacă avem suport în plăcile video pentru monitoare HDR, nu o ducem prea bine pe partea de monitoare în acest moment. LG anunță că va prezenta pe larga la CES un nou monitor, numit 32UD99, care are suport pentru HDR.

Monitorul are o diagonală de 32 de inch, cu un panoul IPS de 10 biți, capabil să redea 1.07 miliarde de culori, acoperind cam 95% din spațiul de culoare DCI-P3. Acesta este un spațiu de culoare similar cu Adobe RGB, doar că este înclinat mai mult către redarea de nuanțe roșii, decât spre verde. Rezoluția acestui monitor este cea de 4K. Nu au fost publicate informații despre timpi de răspuns. Frecvența sa de refresh pare a fi 60Hz.

Monitorul este menit pentru gaming și ceva aplicații de productivitate, dar probabil nu prea multe, din moment modelele dedicate profesioniștilor de obicei merg spre 98% sau mai mult din DCI-P3.

Cei care dispun de un port USB Type-C se pot folosi de acesta pentru a trimite semnalul video necesar către monitor, sau de un HDMI  Sunt incluse și două difuzoare.

Prețul pentru LG 32UD99 nu a fost anunțat încă, dar având în vedere că este atât 4K, cât și HDR, probabil nu va fi mic. Dar cu puțin noroc nu va fi nici ridicol.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button