MORE

LG a creat un ecran OLED 4K flexibil și transparent de 77 de inch

Cu zece ani în urmă, ecranele OLED erau mici, scumpe, o durată de viață de câteva săptămâni și aveau aplicații foarte limitate. Timpul zboară, așa că LG anunță acum un ecran OLED care probabil este tot scump, dar are numeroase trăsături impresionante.

În primul rând, este capabil să redea o rezoluție de 4K, ceea ce înseamnă că imaginea are o calitate foarte bună ca detaliu, iar din moment ce este un ecran OLED, chiar va arăta binișor. Apoi, are 77 de inch, ceea ce înseamnă că diagonala sa are aproape 2 metri. Fiind OLED și atât de mare, ecranul mai este și flexibil. Cât de flexibil? Poate fi rulat într-un sul cu o rază de 80 de milimetri și încă va funcționa.

Tot nu este de ajuns? Bine! Ecranul este are și un factor de transparență de 40%. Dacă vi se pare ciudat să aveți un televizor transparent în sufragerie, puteți sta liniștiți, LG nu a făcut ecranul acesta pentru ceva atât de banal ca televizoare. Este făcut să înlocuiască ferestre, atât cele de acasă, cât și ferestre din magazine. Poate fi folosit și pentru parbrize de mașini, oferind informații șoferului despre drum, cândva, în viitor. Creația aceasta gigantică este momentan doar un prototip al unui proiect de cercetare din cadrul companiei.

Nu o să vedeți la vânzare ecranul prea curând, dar când LG va avea un produs finit, poate chiar mai avansat de atât, probabil vă puteți tapeta casa cu astfel de ecrane.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button