Telefoane

Lenovo Thinkpad Yoga 14 impaca bine utilizarea business cu cea „generalista”

Dupa ce v-am prezentat modelul Lenovo ThinkPad S1 Yoga 12, acum vi-l prezentam pe fratele mai mare, Lenovo Thinkpad Yoga 14. Dupa cum ne spune si numele, acesta vine cu un ecran cu o dimensiune de 14 inch, dar pentru ca acum are mai mult spatiu in interiorul carcasei, evident are si ceva mai multa putere „sub capota”, cei de la Lenovo adaugand o placa grafica separata de la Nvidia; in acest mod dispozitivul a fost optimizat pentru munca si gaming modest.

Ca si specificatii, notebookul are un procesor i5 4210U, un panou IPS full HD, o placa grafica Nvidia GT, 8GB RAM DDR3 si 1TB pentru stocare cu 16GB SSD pentru cache. Momentan nu exista alta configuratie a acestui model, dupa cum puteti vedea si pe pagina celor de la Lenovo. Yoga 14 lasa o impresie buna, carcasa acestuia fiind aproape identica cu cea a modelului de 12 inch, dar cea a lui Yoga 14 avand si parti din magneziu. Grosimea carcasei este de doar 20.3mm, iar greutatea de 1.9KG. Poate ca acest lucru descurajeaza folosirea laptopului ca si tableta, dar pe langa modul tableta si laptop acesta mai poate fi folosit in modul cort sau stand. Ca si conectivitate are in partea stanga, pe langa mufa de incarcare, un port USB 2.0, o mufa jack si un card reader; in partea dreapta regasim butonul de power, butoanele de volum, doua USB 3.0 si un HDMI Out. Acest model nu are o mufa LAN sau VGA, si de asemenea lipseste cititorul de amprente.

Tastele ofera un feedback placut la apasare, si, la fel ca si pe modelul de 12 inch, acestea sunt luminate si beneficieaza de sistemul de blocare Lift n’ Lock, cand ecranul este dat pe spate la minim 270 de grade. Touchpad-ul este destul de larg si raspunde bine la comenzi. Pe langa touchpad avem si clasicul touchpoint, „chestia” rosie care se afla intre butoanele G, H si B. Desigur, laptopul are si touchscreen, adica ecran capacitiv care suporta pana la 10 puncte de atingere simultan. Ecranul ofera culori bune, text clar si unghiuri de vizualizare largi, in momentul de fata Yoga 14 avand un panou cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, dar se poate ca pe viitor sa apara si variante cu rezolutii mai mari. Gratie luminozitatii mari, acesta poate fi folosit fara probleme si afara, in lumina puternica. Difuzoarele stereo integrate isi fac bine treaba, aceastea avand un volum destul de ridicat, dar din cauza ca sunt destul de mici, veti simti lipsa bass-ului din piesele muzicale.

Combinatia dintre un laptop ThinkPad si unul Yoga este buna, acest model fiind excelent pentru business dar si pentru utilizare generala cotidiana, la un pret care depaseste putin 1000$.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button