PC

Lenovo ThinkCentre Edge 72 – Mic la stat, mic la pret. Dar ergonomic si upgradabil.

De ce mi-as cumpara un sistem brand? O intrebare pe care multi dintre voi ne-o adreseaza in repetate randuri, vis-a-vis de sistemele de la noi din tara, fie produse de Lenovo, HP sau altii. Pai, uite de ce! Pentru ca a o linie de productie masiva poate propune preturi competitive si ceva utilitati pe care un sistem „din piese” nu le poate oferi. Asa si in cazul lui Lenovo ThinkCentre Edge 72, sistemul pe care l-am avut in teste, si care s-a dovedit a fi o surpriza placuta din toate punctele de vedere.

Hai mai intai sa aruncam o privire peste ceea ce ofera acest sistem ThinkCentre Edge 72 din punct de vedere hardware. Avem un sistem desktop, destul de subtirel, cu o greutate de doar sase kilograme, in care gasim asa: una bucata procesor Core i5-3470s Quad-Core, 4GB de RAM intr-o singura memorie, un hard de 500 de GB si restul conecticii uzuale. Pana aici nimic impresionant, mai ales daca doresti un sistem de gaming. Dar ce faci daca acest sistem propune optiuni de upgrade, userul putand sa priveasca acest produs pe post de BareBone, adica un schelet pe care sa poata sa creasca un sistem surprinzator de bun?
In principiu, l-ai scos, ai instalat un Windows si gata treaba. Noi la Zon@ suntem mai pretentiosi, dar am zis sa aruncam o privire peste performantele sistemului, care, din pacate vine cu o placa video integrata, ideala pentru office, dar nu si pentru productivitate serioasa, un Intel HD Graphics 2500. Chiar si asa, acceleratorul exclusiv RapidBoot HDD de la Lenovo reduce dramatic timpul de pornire, copiind și comprimând fișierele de pornire Windows și reîncărcându-le în RAM. Mai mult, din cutie, Edge 72 acceptă două ecrane independente – și permite până la patru monitoare daca doresti sa instalezi o placa video low profile. Pe de alta parte economisiți costurile cu energia electrică cu acest sistem, sursa fiind de doar 180Watt.
Noi ne-am jucat putin cu acest sistem si am instalat 8 GB de RAM si o placa video low profile, avand in vedere spatiul limitat din carcasa si am dat-o putin in gaming. Sigur, faci niste investitii in plus, dar minime, iar la final ai sistemul pe care il poti pune pe biroul copilului tau fara prea multe griji, acesta putand sa editeze un clip, sa navigheze fara probleme si lag pe internet si sa se si joace daca este cazul.
In concluzie, de ce am recomanda acest sistem? Pentru ca  Lenovo ThinkCentre Edge 72 este un sistem desktop mic si interesant. Cu toate ca este un sistem minion, cu procesorul si placa de baza custom, si nu ai foarte mult loc pentru un upgrade, acesta se poate face si il poti transforma in sistemul ideal pentru birou sau pentru scolari.

Related Articles

Back to top button