MORE

Lenovo prins din nou cu mâța în sac

Compania Lenovo nu are o istorie grozavă când vine vorba de livrarea de hardware ce nu conține spyware sau programe cu risc grav de securitate. Dar măcar părea de parcă seria ThinkPad era în siguranță. Nu este în totalitate, dar nici în vreun fel de pericol iminent.

Departe de a fi un scandal la fel de mare ca Superfish, sau programele ce se reinstalau constant, de această dată este vorba de programe ce colectează informații non-esențiale despre aplicațiile instalate, care apoi sunt trimise înapoi la Lenovo.

Acestea servicii fac parte din inițiativa companiei de a oferi o experiență de utilizare mai bună, prin forarea după date ce pot fi folosite pentru a îmbunătăți produsele viitoare. Că ocazional mai sunt preluate de firme publicitare este o cu totul altă treabă.

Compania chiar menționează existența acestor programe, într-un EULA, deși  la ce șanse aveți de a găsi informațiile aferente fără să le căutați în mod intenționat, puteau să pună un mesaj la început cu „Feriți-vă de leopard”. (asta pentru fanii lui Douglas Adams)

Partea bună, programele care vin instalate în ThinkPad nu sunt pe cât de nocive erau cele prezente în alte produse Lenovo. Așa că deși compania este prinsă din nou cu mâța în sac, este o mâță mică… de carton.

Cu toate acestea, tendința producătorilor de hardware de a integra software adițional, nedorit, în produsele lor continuă să fie deranjantă, în special de la un producător de hardware ce și-a pus clienții în pericol grav cu nici un an în urmă.

[Computer World]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close