PC

Lenovo preia control majoritar asupra diviziei de PC a Fujitsu

Lenovo continuă să își extindă controlul asupra pieței mondiale de PC, anunțând un parteneriat cu Fujitsu și cu Banca de Dezvoltare a Japoniei prin care va prelua control majoritar asupra unei noi entități, Fujitsu Client Computing Limited.

Această entitate este în esență divizia de produs calculatoare a Fujitsu, care acum este o companie de sine stătătoare. Fujitsu în sine controlează doar 44% din această nouă entitate, Banca deține 5% din acțiuni, iar Lenovo are în acest moment control asupra a 51% din companie, pentru care a plătit aproximativ 223 de milioane de dolari.

Calculatoarele produse de această entitate vor continua pe moment să aibă brandul Fujitsu, dar pe viitor asta s-ar putea schimba. Lenovo a mai făcut un parteneriat similar în trecut cu NEC, dar după 5 ani a făcut demersul pentru a prelua în totalitate afacerea.

Merită menționat că Lenovo controlează deja peste 20% din piața mondială de PC, când vine vorba de pre-asamblate și laptop-uri. Avea primul loc, dar a fost surclasat de HP în ultima vreme. Achiziția aceasta va crește procentul, dar nu cu mult, din moment ce Fujitsu nu are o prezență considerabilă la nivel global. Însă în Japonia Lenovo va avea peste 40% din piață.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button