MORE

Lenovo o duce bine! Este cel mai mare producator din lume de PC-uri si… tablete!

Știați că Lenovo isi planificase sa devina cel mai mare producător mondial de PC-uri si tablete (!) până la sfârșitul anului 2016? Se pare că realizarile companiei au fost chiar mai mari decât ambițiile, deoarece acest pas crucial… a fost atins cu șase trimestre financiare mai devreme decat data stabilita!

Ultima data cand Lenovo si-a facut publice castigurile, compania avea ca atuu noul său statut de rege al lumii PC-urilor și… al tabletelor (!), facand un profit sanatos de 262 milioane dolari net aferent lunilor iulie-septembrie. Printre cele mai importante realizari se numără ascensiunea rapida în vanzarea tabletelor si smartphone-urilor, precum și impulsul mare imprimat afacerilor sale cumparate de la IBM. În același timp, Lenovo a decis să il adauge pe cofondatorul Yahoo (si membru actual al consiliului ALIBABA) Jerry Yang in administratia companiei, pentru că… asta este genul de lucru pe care il faci atunci când incepi sa scoti bani seriosi!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button