MORE

Lenovo livreaza mai multe telefoane decat…PC-uri!

Iata o afirmatie pe care nu ne-am asteptat sa o facem: Lenovo livreaza mai multe telefoane decat PC-uri.

Asta pentru ca Lenovo a inceput de ceva timp sa se transforme dintr-o companie axata pe PC-uri, intr-una centrata pe producerea si vanzarea de smartphone-uri. Week-end-ul trecut a fost un punct de reper important in aceasta transformare, deoarece Lenovo a inceput sa vanda mai multe smartphone-uri decat PC-uri!

Compania chineza a plasat 15.8 milioane de smartphone-uri si accesorii mobile, in timp ce a vandut doar…14.5 milioane de PC-uri in aceeasi perioada. Aproape toate telefoanele au fost vandute in China, deoarece brand-ul Lenovo e bine cunoscut atat pentru telefoanele lor de buget, dar si pentru terminalele de varf, cum ar fi Vibe Z2 . Lenovo pretinde ca a fost lider de piata, insa statisticile ne spun ca Xiaomi a avut un usor avantaj.

Si celalalte divizii de la Lenovo o duc bine. Compania detine 20% din piata de PC-uri la nivel mondial si este al 3-lea mare jucator in topul producatorilor de tablete, in urma Apple si Samsung. Faptul ca gigantul chinez detine si Motorola il face cu atat mai mult sa fie un competitor redutabil si pe piata de mobile, in conditiile in care pe cea de PC o domina autoritar de mai multa vreme.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button