PC&ConsolesPCȘtiriTech&IT

Lenovo ar putea lansa un laptop transparent la MWC 2024

Detalii despre tehnologia ecranelor OLED transparente

S-ar părea că Lenovo intenționează să prezinte un nou concept de laptop complet transparent, la MWC 2024. Ieri, 15 februarie, o imagine a fost postată de Evan Blass pe X, care dezvăluie laptopul transparent. Evan Blass, cunoscut și sub pseudonimul „@evleaks”, este foarte cunoscut ca ”leaker tech”, dar are o reputație controversată.

Noua imagine arată două dintre laptopurile concept pe un birou, iar unul dintre dispozitive se vede prin ecranul transparent al celuilalt. Acesta este al doilea contact cu dispozitivul concept, după ce WindowsReport a publicat imagini cu laptopul la începutul acestei luni.

Aspectul laptopulului Lenovo și detalii despre noua tehnologie

Capacul laptopului Lenovo pare realizat în întregime dintr-un OLED transparent – o tehnologie de afișaj pe care atât LG, cât și Samsung o dezvoltă de ceva vreme. Corpul laptopului este, de asemenea, transparent, doar la baza ecranului apare o fâșie opacă. Există o ramă subțire în jurul marginilor, probabil pentru porturi și antene, restul spațiului fiind ocupat de o tastatură sensibilă la atingere, încorporată în panoul orizontal. Pen-ul de pe masă, din dreapta, indică că poți lua și notițe direct pe ecran.

Laptop Lenovo transparent sursă Windowsreport
sursă Windowsreport

 

Un ecran OLED transparent este creat folosind componente care permit trecerea luminii, inclusiv tranzistorii cu film subțire (TFT) realizați din materiale transparente. Aceasta înseamnă că ecranul poate afișa imagini, dar în același timp permite vizualizarea obiectelor plasate în spatele său, la fel ca un geam.

Componentele esențiale ale unui OLED transparent, precum substratul, catodul și anodul, sunt de asemenea transparente, asigurând că, atunci când ecranul nu este activ, poate fi până la 85% transparent, în funcție de materialele specifice utilizate. Odată ce ecranul OLED transparent este activat și pixelii încep să emită lumină, aceasta poate trece prin zonele neactivate ale ecranului, oferind astfel posibilitatea de a vedea prin el, în timp ce zonele activate afișează imagini sau informații.

3 avantaje și dezavantaje ale ecranelor OLED transparente

Transparență: Permit vizualizarea obiectelor din spatele ecranului.
Flexibilitate: Pot fi integrate în diverse forme și dispozitive.
Eficiență energetică: Consumă mai puțină energie decât alte tipuri de ecrane.

Cost: Ecranele OLED transparente sunt mai costisitor de produs decât alte tipuri de ecrane.
Durabilitate: Pot fi mai fragile decât alte tipuri de ecrane.
Luminozitate: Pot fi mai puțin luminoase decât altele.

Deși nu cunoaștem specificațiile hardware și dimensiunile laptopului Lenovo transparent, acesta va rula Windows 11 și are un aspect mai apropiat de portabilele cu ecran dublu, decât de cele clasice. Dacă va fi disponibil, voi pune mâna pe el la Barcelona, la MWC 2024, și vă voi povesti mai multe despre el.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button