TECH

Lenovo încheie procesul legat de Superfish

În urmă cu trei ani de zile, Lenovo a început să livreze în unele din sistemele sale o aplicație de adware numită Visual Discovery. Aceasta era produsă de compania Superfish și reprezenta un risc major de securitate.

Software-ul, în combinație cu un add-on terț realizat de Komodia, era responsabil pentru periclitarea securității unui PC, fiind în stare să deturneze traficul pe internet până și prin conexiuni ce păreau a fi securizate. Prezența sa pe sistemele vândute de către Lenovo a reprezentat o problemă foarte mare, în care s-a implicat până și guvernul american.

Comisia Federală de Comerț a SUA a dezvăluit săptămâna trecută decizia sa finală referitoare la acest incident. Lenovo va trebui să plătească suma de 3.2 milioane de dolari către reprezentanții a celor 32 de state SUA implicate în proces, dar nu va fi aplicată nici o altă penalizare sau amendă.

Compania va fi însă obligată să se asigure pe parcursul următorilor 20 de ani că va avea în funcțiune un program solid de păstrare a securității. Compania este obligată să își informeze clar clienții atunci când livrează software pre-instalat, necesitând acordul utilizatorului înainte ca acesta să fie folosit. În cazul refuzului, acest software trebuie să fie dezactivat sau îndepărtat. Lenovo va mai fi nevoie și de angajarea unui analist terț a cărui misiune va fi cea de a verifica exact cât de bine reușește compania să se conforme acestor cerințe.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button