TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Lenovo îmbrățișează Linux

Mfmfmfmmm mfmfm fhfmf

Uite o veste bună pentru cei care vor să vadă Linux dominând lumea. Lenovo anunță că întreaga sa serie de sisteme Thinkpad și Thinkstation vor căpăta certificare pentru Linux.

Asta înseamnă că toate sistemele din aceste categorii vor fi livrate în viitor direct cu un sistem de operare non-Microsoftian. Veți avea de ales între Ubuntu și Red Hat, în funcție de necesitate, la oricare modelele ce vor fi disponibile din aceste două categorii. Lenovo deja oferea suport pentru Linux într-o anumită măsură, dar era limitat la doar câteva modele. Acum sunt toate.

Mai înseamnă și că Lenovo se angajează să se asigure că, indiferent ce ar fi, sistemele respective nu vor avea probleme pe Linux(sau măcar variantele acelea) de compatibilitate, probleme de driver, instabilități sau orice alt fel de lucru.

Fiind oricum sisteme gândite pentru sectorul de afaceri, Linux se va potrivi numai bine. Poate pe partea de desktop casnic încă mai aveți motive bune să folosiți Windows, pe partea de business, nu prea mai există de mult timp. Deși, cu lucruri precum Vulkan, Proton și unelte alternativele din ce în ce mai solide pentru suita Adobe (bine, Gimp e încă primitiv prin comparație și Audacity este cam incomod) mulți ar putea trece deja la Linux. În special cei care lucrează predominant prin internet.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button