Tech&ITȘtiri

Lenovo la CES 2023: avalanșă de laptopuri!

Lenovo a prezentat la CES 2023 o suită de laptopuri care mai de care mai ingenioase. Încep cu Yoga Book 9i, un laptop ce marchează un nou capitol pentru Yoga datorită design-ului îndrăzneț și performanței de top. Este un laptop foarte versatil, cu două (!) ecrane OLED de ultimă generație. Laptopul, mai degrabă un 3-in-1, poate fi utilizat și în format portret și în format landscape, cu unul sau două ecrane active.

Continui cu Yoga Slim 6i, un dispozitiv cu un design modern, cu o portabilitate mare, dar care păstrează performanțele bune. Subțire și ușor, Yoga Slim 6i permite utilizatorilor să lucreze și să creeze conținut cu ușurință, fie că se află în mișcare sau fie că prefere să lucreze de acasă. 

De asemenea, compania  a prezentat și Yoga 9i (14 inch) și Yoga Slim 7i Carbon (13 inch), ambele cu procesoare Intel Core din a 13-a generație – deci cu performanțe foarte solide. În paralel, laptopul Yoga 6 (13 inch) este alimentat de cele mai noi procesoare AMD Ryzen din seria 7000 care oferă o eficiență a puterii îmbunătățită pentru a face față și celor mai lungi sesiuni de lucru la distanță.

În materie de tablete, Lenovo Tab Extreme și Lenovo Smart Paper oferă performanțe bune pentru mediul școlar sau pentru utilizarea casnică. Lenovo Tab Extreme este mai puternică tabletă a companiei de până acum, cu un design ce integrează o tastatură cu două balamale; în balamaua principală a suportului este creat un compartiment de depozitare și protecție pentru stiloul Lenovo Precision Pen 3 inclus.

Dar compania are ceva și pentru gameri, cu noile linii de PC-uri, monitoare și accesorii Legion. O noutate pentru 2023 este cipul Lenovo LA AI, primul cip dedicat AI din lume montat pe un laptop de gaming. Prin intermediul tehnologiei Lenovo AI Engine+ cipul dispune de un algoritm software de învățare automată pentru a regla în mod inteligent performanța sistemului. Acest cip este montat pe laptopurile Legion Pro 7 și 7i (16 inch) și pe laptopurile Legion Pro 5 și 5i (16 inch).

Lenovo Legion Pro 7i

În ceea ce privește desktop-urile, noua generație de PC-uri Lenovo Legion oferă cele mai ridicate performanțe, cu Legion Tower 7i (34L) și Legion Tower 5i (26L) care sunt alimentate de procesoarele desktop Intel Core din a 13-a generație și plăcile video NVIDIA GeForce RTX din seria 4000. Legion Tower 5 (26L) integrează procesoarele AMD Ryzen 9 și plăcile video AMD Radeon RX din seria 7000 sau NVIDIA GeForce RTX din seria 4000. 

Lenovo Legion Tower 7i

Noutățile sunt efectiv prea multe pentru a fi descrise într-un singur articol, dar mai menționez doar câteva laptopuri: IdeaPad Pro 5i, IdeaPad Pro 5 Gen 8, IdeaPad Slim 5i, IdeaPad Slim 5 și IdeaPad Flex 3i Chromebook, desktop-ul elegant și compact IdeaCentre Mini (1L), o tabletă Lenovo de 9 inch (Lenovo Tab M9) și versatilul Lenovo 500 USB Type-C Universal Dock. O avalanșă de dispozitive noi care cu siguranță vor încânta fanii mărcii.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button