PC

Lenovo ar putea cumpăra Fujitsu Computers

Lenovo se pregătește să se extindă din nou, compania fiind acum în tratative pentru achiziția componentei de produs PC-uri a corporației Fujitsu.

Fujitsu a tot încercat să găsească un mod prin care să remedieze situația precară în care se află divizia sa de produs sisteme de calcul dedicate utilizatorilor de rând. Vânzările au fost în cădere liberă din cauza scăderii interesului publicului în sisteme pre-asamblate și laptop-uri, ca urmare a apariției tabletelor, telefoanelor mobile și ale procesoarelor care nu mai necesită un upgrade pentru majoritatea oamenilor de la Sandy Bridge încoace.

Inițial, Fujitsu spera să ajungă la un acord cu Toshiba și Vaio pentru a crea un conglomerat al celor trei divizii de produs PC-uri și laptop-uri, dar celelalte părți nu prea erau interesate de investiții sau răspunderea pentru un grup care ar putea face implozie peste noapte. Așa că în scenă intră Lenovo, care urmează să preia control asupra uzinelor Fujitsu și asupra a mai bine de 2000 de angajați.

Lenovo intenționează să păstreze divizia de PC-uri intactă, adăugând-o la lista sa deja lungă de proprietăți. Dacă mai încăpea vreun fel de îndoială până acum, după tranzacția cu Fujitsu, Lenovo va fi cel mai mare producător de sisteme de calcul dedicate publicului larg, având deja o cotă din piață de peste 20%.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button