PCȘtiri ITTECH

Lenovo anunță două stații de lucru portabile ThinkPad noi

Cei care au nevoie de sisteme portabile foarte performante pentru muncă serioasă vor avea de luna aceasta două soluții noi la dispoziție de la Lenovo.

Compania a dezvăluit două astfel de sisteme noi, sub forma modelelor Thinkpad P1 și Thinkpad P72. Acestea sunt construite pe baza unui procesor Intel din generația a opta, atât Core, cât și Xeon, cu până la șase nuclee. Alături de aceste procesoare, care variază mult de la un mode la altul și de la configurație la alta, veți mai găsi plăci video Nvidia de tipul Quadro. Thinkpad P1 va avea veni cu maxim un Quadro P2000, în timp ce P72 va include un Quadro P5200 cu 16GB de memorie GDDR5X.

Ambele dispozitive vor veni în variante cu ecrane de 1080p sau 4K, cel din urmă având suport 100% pentru gamutul de culoare AdobeRGB. Diferența notabilă este că P1 are o diagonală de 15.6 inch la ecran, în timp ce P72 are o diagonală de 17.3 inch.

În ceea ce privește memoria, P1 va suporta până la 64GB DDR4, chiar ECC pentru procesoarele Xeon, și până la 4TB de stocare pe SSD în RAID 0 sau 1. Modelul P72 va avea până la 128GB de memorie RAM DDR4, cu sau fără ECC, iar stocarea va putea atinge 6TB, într-un amestec de HDD și SSD NVMe și Optane caching opțional.

Prețurile pentru aceste stații de lucru Lenovo încep de la 1949 de dolari, în cazul lui P1 și 1799 de dolari, în cazul lui P72. Dacă vă întrebați de ce P1 este mai scump ca standard, ar putea fi pentru că este construit să reziste la șocuri, căldură, apă, praf și mucegai. Dar ca preț maxim, veți putea adăuga la ele până ajungeți la câteva mii.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button