GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Lego: Lord of the Rings și Lego: The Hobbit au fost scoase de pe Steam

Dacă aveați planuri pentru o excursie în varianta Lego a Pământului Mijlociu, sperăm că ați reușit să luați atât Lego: Lord of the Rings, cât și Lego: The Hobbit când au fost oferite gratuit luna trecută de către Humble Store. Acum, se pare că ambele titluri au dispărut de pe Steam, laolaltă cu majoritatea magazinelor virtuale de profil.

Remarcată în primă fază de un utilizator Reddit, retragerea jocurilor din magazinele digitale s-a petrecut fără un anunț prealabil din partea publisherului. Acum, titlurile nu mai apar în căutări pe Steam, chiar dacă paginile de prezentare pentru cele două încă există, deși fără opțiunea de cumpărare.

Licențele expirate sunt adesea motivul pentru care jocurile sunt dezactivate în acest mod. S-a intamplat cu titlurile Spider-Man publicate de Activision, in vreme ce Alan Wake a fost retras din cauza coloanei sonore care conținea piese sub licență. Warner Bros. Interactive Entertainment este publisherul jocurilor Lego, iar Warner Bros. deține licența pentru drepturile de film și jocuri video de la Middle Earth Enterprises.

Merită remarcat faptul că alte jocuri cu acțiunea plasată în universul Stăpânul Inelelor nu au dispărut din magazinele virtuale. Shadow of War și Shadow of Mordor, de exemplu, sunt încă disponibile. Spre deosebire de intrările open world ale celor de la Monolith, jocurile Lego se bazează însă pe filme. Drepturile de film și de joc sunt două lucruri separate, iar Warner Bros., care deținea licența pentru ambele, este posibil să fi pierdut una.

Dacă dețineți deja vreunul dintre cele două jocuri, veți putea să îl jucați, dar asigurați-vă că ați activat cheile de la Humble Bundle înainte ca acestea să expire.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button