Gaming

Lego Dimensions, o foarte mișto combinatie de joc video și figurine

Într-un parteneriat cu Warner Bros. și Traveller’s Tales (creatori ai tuturor jocurilor de acțiune-aventură Lego bazate pe filme), gigantul cuburilor de plastic anunță Lego Dimensions, o combinație între joc video și joc de miniaturi, la fel ca Skylanders. Veți putea pune la un loc, pe o singură tablă de joc numită Toy Pad, până la șapte personaje, vehicule sau obiecte, ce nu trebuie să facă parte din același stil, permițând combinații bizare de tot felul. Și ce fel de combinații ar putea fi? Considerând că toate piesele vor fi bazate pe personaje din filme, precum Batman, Lord of the Rings, Back tot he Future și cam oricine a fost în Lego Movie, există ceva potențial în a-l pune pe Batman în controlul fortăreței Dol Guldur, sau ceva similar.

Acum câțiva ani, Activision și studioul Toys for Bob (care cu 20 de ani în urmă a creat legendara serie de jocuri Star Control) au luat lumea prin surprindere, cu un produs pe care nu prea părea dezirabil, dar când s-a ivit pe piață, oamenii l-au dorit. Acel produs era Skylanders, iar de patru ani de zile, acest derivat al vechii serii de jocuri Spyro, a generat miliarde de dolari, prin combinarea de jocuri video cu statuete fizice care pot interacționa apoi cu acel joc. Profitul generat este atât de mare încât alte companii au sărit cu disperare pe acest concept, precum Nintendo, cu ai săi Amiibo, statuete făcute să interacționeze cu diferite jocuri, precum Super Smash Bros. Și acestea au fost nebunesc de profitabile, așa că de ce să nu profite și Lego de pe urma acestei idei.

Lego Dimensions va avea parte de numeroase extensii, așa cum este tradiția pentru astfel de jocuri, ce vor adăuga elemente din filme noi, plus pachete mai mici, ce sunt concentrate doar pe anumite personaje, posibil prin costume suplimentare. Jocul va fi disponibil de la sfârșitul lunii septembrie, initial pentru Xbox One, Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4 și Wii U, dar nu si pentru PC, desi pirateria aici nu prea ar fi un argument, din moment ce nu poate fi jucat fără jucăriile de plastic incluse în pachetul de 100 de dolari în care va fi vândut Lego Dimensions.

Rămâne de văzut dacă noul joc va îmbrățișa complet ceea ce înseamnă Lego, permițând folosirea blocurilor pentru construirea de entități noi, utilizabile în componenta digitală, sau dacă acest joc Lego va ignora că este făcut din Lego și se va comporta ca Skylanders și Amiibo.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button