AutoMORETech&IT

LEGO a construit un Bugatti Chiron din piese LEGO Technic

În ultimii ani LEGO ne-a adus seria Speed Champions, care ne-a dat ocazia să construim versiuni în miniatură de modele precum prototipurile Le Mans, Porsche 919 Hybrid și Audi R18 e-tron quattro, sau mașini clasice precum Ferrari 250GTO și Ford GT40. Pentru cei care sunt dispuși să cheltuiască puțin mai mult, linia LEGO Technic are replici mai mari pe care le puteți construi. Dar niciuna dintre ele nu se compară cu cea mai recentă creație a LEGO: un Bugatti Chiron la o scară 1:1, care poate fi condus.

La inceputul acestui an, LEGO Technic a lansat modelul Chiron de 349 de dolari, din 3.599 de bucăți, dar această ultimă creație este mult mai impresionantă. Fabricată din mai mult de un milion de piese, este prima mașină LEGO Technic, cu propulsie proprie, de mărime naturală, complet echipată, construită vreodată. De fapt, LEGO spune că este primul model LEGO Technic care nu folosește lipici de o asemenea complexitate făcută vreodată.

Lena Dixen, vicepresedinte de produs și marketing la LEGO, a declarat:

Acest model de dimensiuni naturale este primul de acest fel în multe feluri și, cu el, am vrut să împingem limitele imaginației noastre. Designerii noștri tehnici și inginerii din fabrica din Kladno din Republica Cehă, locul care construiește și modelele impresionante pentru magazinele LEGO Store și parcurile LEGOLAND, au făcut un lucru uimitor atât pentru recrearea formelor iconice ale lui Chiron, cât și pentru a face posibilă conducerea acestui model.

Chiron utilizează 339 de elemente tehnice diferite, dintre care multe sunt folosite ca elemente portante. Are chiar faruri funcționale – care prezintă prima utilizare a unor noi tipuri de piese Technic transparente. Masina are o greutate de 1.500 kg, și până și sistemul de propulsie este fabricat din piese Lego: 2.304 de motoare mici, ca să fim mai preciși.

Acest lucru îi oferă lui Chiron o performanță redusă față de cele pe care Bugatti le produce în Molsheim, Franța. Una dintre acestea are o putere de 1.500 CP (1119 kW) și o viteză maximă de peste 420 km/h; LEGO Technic Bugatti face doar 5.3 CP (3,9 kW) și atinge maxim 20 km/h.

LEGO a reușit chiar să-l aducă pe câștigătorul Le Mans și, în ultimul timp, șoferul de teste de la Bugatti, Andy Wallace, pentru a încerca creația lor pe pista de test Ehra Lessien din Germania. Acesta a declarat:

Când am văzut pentru prima oară modelul LEGO Chiron, am fost imediat impresionat de precizia modelului și atenția acordată detaliilor. De fapt, de la aproximativ 20 de metri distanță nu este evident că vă uitați la o mașină LEGO. Nu pot decât să îmi imaginez cât de mult timp și efort a fost depus în a face acest model. Condusul lui LEGO Chiron a fost o experiență minunată, care mi-a plăcut foarte mult. În toți acești ani nu mi-am putut imagina că într-o zi voi conduce o mașină LEGO!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button