TECH

LEDsafari – cea mai ieftina lampa din lume

LEDSafari este raspunsul la intrebarea: cum construiesti singur o lampa LED cu incarcare solara?

Peste 1,6 miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces la electricitate și se bazeaza pe lampi cu kerosen pentru iluminat, o soluție dăunătoare și costisitoare, care emite cantitati mari de CO₂. Luminile existente sunt prea adesea greu de reparat, sunt scumpe și sunt dificil de manipulat pentru cei care nu sunt familiarizați cu noile tehnologii.

Pentru a oferi oamenilor din țările în curs de dezvoltare posibilitatea de a-si fabrica propriile lămpi solare, folosind materiale disponibile pe plan local un inovator indian vine cu o idee care pare sa fie un mare suces.

LEDsafari este o lampă solară inovatoare, alcătuita din numai cinci componente electrice alese cu grijă, care pot fi auto-asamblate de către oricine. Este cea mai ieftină lampa solara disponibila (5.00 dolari) si are potențialul de a înlocui lămpile kerosen (2.00 dolari pe săptămână pentru combustibil).

Aceasta poate fi asamblata fără cunoștințe tehnice în prealabil, folosind materiale disponibile pe plan local, și este ușor de reparat, după un simplu curs de formare.

https://www.youtube.com/watch?v=59F7H8hViNg&feature=youtu.be

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button