MORE

Lavabit inchis din cauza lui Snowden

Lavabit era, pana in 2013, un serviciu care permitea trasmiterea de e-mail-uri criptate. A fost inchis atunci cand guvernul SUA a ordonat predarea predarea certificatelor de criptare, insa fara a da tocmai un motiv public.

Se presupunea ca Lavabit a fost folosit de Edward Snowden, iar autoritatile au incercat sa dea de urma sa si a datelor pe care le avea prin aceasta metoda.

Proprietarul serviciului, Ladar Levison, nu avea voie sa spuna motivul pentru care a trebuit sa inchida Lavabit, fiind chiar in situatia de-a ajunge la inchisoare daca pomenea ca era din cauza lui Edward Snowden.

Eh, aceasta informatie nu mai este o speculatie. Cateva documente au iesit la iveala care spun destul de clar ca Lavabit a fost compromis si inchis pentru a da de urma lui Snowden. Partea amuzanta in toata aceasta poveste este ca acele documente trebuiau sa fie cenzurate, dar in acest caz nu erau.

Variante integrale ale documentelor au fost eliberate, accidental, care au dezvaluit ceea ce majoritatea celor care au urmarit subiectul cu 3 ani in urma deja suspectau.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button